Barcelona Galatasaray Maçı Ne Zaman, Saat Kaçta, Hangi Kanalda?

Salim Manav
10.03.2022 - 10:20 | Son Güncellenme: 10.03.2022 - 21:53

UEFA Avrupa Ligi'nde gruptan namağlup çıkan Galatasaray, İspanyol devi Barcelona'ya konuk olacak. Aslan'da hedef güçlü rakibi karşısında avantajlı skorla İstanbul'a dönmek. Detaylar haberimizde...

Barcelona Galatasaray Maçı Ne Zaman, Saat Kaçta, Hangi Kanalda?

AJANSSPOR HABER

Galatasaray; UEFA Avrupa Ligi son 16 turu ilk maçında deplasmanda İspanyol devi Barcelona ile karşı karşıya gelecek. Bu sezon Süper Lig ve Türkiye Kupası'na havlu atan sarı-kırmızılılar Avrupa'da ise farklı görüntü çizdi ve gruptan namağlup lider olarak çıktı. 

Cimbom, UEFA Avrupa Ligi'nde Lazio, Marsilya ve Lokomotiv Moskova gibi güçlü takımların olduğu gruptan lider olarak çıktı ve doğrudan son 16 turuna yükseldi.

Barcelona Galatasaray maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda?

Camp Nou'da oynanacak ve saat 230.00'da başlayacak kritik karşılaşmayı canlı izlemek isteyen futbolsever mücadeleyi EXXEN platformundan takip edebilecek.

Barcelona Galatasaray maçının hakemi kim?

Barcelona-Galatasaray karşılaşmasını hakem Benoit Bastien yönetecek. Bastien'in yardımcılıklarını Hicham Zakrani ile Aurelien Berthomieu üstlenecek. Mücadelenin dördüncü hakemi ise Jeremie Pignard olacak.

Barcelona Galatasaray maçının 11'leri

  • Barcelona: Ter Stegen, Dest, Araujo, Eric Garcia, Alba, Nico, De Jong, Pedri, Traore, Depay, Torres

  • Galatasaray: Pena, Boey, Nelsson, Marcao, Van Aanholt, Taylan, Berkan, Feghouli, Babel, Kerem, Mostafa

Barcelona Galatasaray maçının sakat ve cezalıları

Galatasaray'da sakatlığı olan kaptan Arda Turan dışında eksik oyuncu bulunmuyor. Sarı-kırmızılılarda kafileye, UEFA listesinde yer almayan Omar Elabdellaoui de dahil edilirken, sakatlığı bulunan Arda Turan kamp kadrosunda yer almadı.

Barcelona'da UEFA listesine adı yazılmayan Dani Alves'in yanı sıra sakatlıkları bulunan Ansu Fati, Sergi Roberto, Balde ve Umtiti maç kadrosunda yer almayacak.

Barcelona Galatasaray 9. randevuda

Galatasaray ile Barcelona, tarihlerinde 9. kez karşı karşıya gelecek.

Daha önce tamamı UEFA Şampiyonlar Ligi'nde olmak üzere 4 kez aynı grupta yer alan iki takım, ilk kez "Kupa 2"de birbirine rakip oldu.

İki takım arasında yapılan 8 maçta Galatasaray 1 kez galip gelirken Barcelona 5 kez sahadan üstün ayrıldı. İki müsabaka ise beraberlikle tamamlandı.

Galatasaray'ın attığı 6 gole karşılık Barcelona 14 kez fileleri havalandırdı.

Torrent ve Pena eski takımına karşı

Galatasaray Teknik Direktörü Domenec Torrent ile kaleci Inaki Pena, eski takımlarına karşı mücadele edecek.

İspanyol teknik adam, 2007'de vatandaşı Pep Guardiola'nın yardımcısı olarak Barcelona B takımında görev aldı. Bir yıl sonda A takım teknik ekibinde yer alan Torrent, 4 yıl boyunca Guardiola yönetiminde başarılı bir süreç geçirdi.

Galatasaray'ın ara transfer döneminde Barcelona'dan kiraladığı Pena ise 2013'ten ocak ayının sonuna kadar bordo-lacivertlilerde çeşitli yaş kategorilerinde forma giydi.

Teknik ekipte yer alan yardımcı antrenör Jordi Gris ile kaleci antrenörü Ricard Segarra da uzun süre Barcelona'da görev yaptı.

Sarı-kırmızılı takımın kaptanı Arda Turan da bir dönem Barcelona forması giymişti.

Barcelona Galatasaray maçının iddaa oranları    

UEFA Avrupa Ligi'nde son 16 turu ilk maçı olan Barcelona-Galatasaray maçının iddaa oranları da belli oldu. Karşılaşmada Barcelona'nın galibiyetine 1.06 oran, beraberliğe 5.50, Galatasaray'ın galibiyetine ise 11.00 oran veriliyor.

Mücadelede 1,5 Alt-Üst oranı açılmazken; 2,5 Alt oranı 2.43, 3,5 Alt oranı 1.61 olarak belirlendi, 2,5 Üst oranı 1.32 ve 3,5 üst oranı ise 1.82 oldu.

Senin için hazırladığımız haberler