Hedef olimpiyat şampiyonluğu!

20.09.2015 - 11:50 | Son Güncellenme: 20.09.2015 - 11:50

İtalyan asıllı milli eskrimci Martino Minuto, hayalini kurduğu olimpiyat şampiyonluğunu, Türkiye adına kazanacağına inanıyor.

Adıyaman Gençlik ve Spor Kulübü Eskrim Takımı'na transfer olan Minuto, Türk vatandaşlığına geçtikten sonra ay-yıldızlı formayla uluslararası müsabakalarda yarışmaya başladı. 

Kopenhag'da düzenlenen Uluslararası Büyükler Satellite Turnuvası'nda flöre disiplininde bronz madalya kazanan milli eskrimci, Güney Kore'de organize edilen 28. Dünya Üniversiteler Yaz Spor Oyunları'nda da aynı başarıyı gösterdi. 

Türkiye'deki müsabakalarda da ter döken Minuto, geçtiğimiz hafta Adıyaman'da gerçekleştirilen Türkiye şampiyonasında birinci oldu. 

Kasım ayında ABD'de yapılacak dünya şampiyonasına hazırlanan Martino Minuto'nun en büyük hedefi ise olimpiyatlar. İtalya'da başarılara imza atan milli eskrimci, olimpiyatlarda Türk bayrağını dalgalandırmak için çalışıyor. 

- Minuto: "İnşallah olimpiyatlarda altın madalya kazanırım"
Minuto, yaptığı açıklamada, hedeflerine ulaşmak için Türkiye'yi seçtiğini söyledi. 

Spor yaşantısında birçok madalya kazandığını belirten milli eskrimci, İtalyan bürokrasinin kendisi ile ilgilenmemesinden dolayı tercihini Türkiye'den yana kullandığını vurguladı. 

 Türkiye Eskrim Federasyonu'nun kendisiyle yakından ilgilendiğini ve hazırladıkları projelerden de etkilendiğini dile getiren Minuto, kendisine güvenenleri boşa çıkarmamak için çalışmalarını sıkı bir şekilde sürdürdüğünü ifade etti.

Her sporcu gibi kendisinin de hedefinin olimpiyatlar olduğunu anlatan milli eskrimci, şöyle konuştu:

"Yıllardır hayalimi süsleyen olimpiyat şampiyonluğunu, Türkiye adına kazanacağıma inanıyorum. Zaten bu hedefimi burada gerçekleştirebileceğime inandığım için Türkiye'yi ve Adıyaman'ı seçtim. İnşallah olimpiyatlarda Türkiye adına altın madalya kazanırım."

Minuto, eskrim branşının Türkiye'de daha iyi noktalara geleceğine inandığını kaydetti. 

İmkan verildiği takdirde ileride Türkiye Eskrim Federasyonu'nda görev alabileceğinin altını çizen Minuto, "Böylece kendilerine vefa borcunu ödemek istiyorum. Yeni sporcuların kazandırılmasına yönelik çalışmalarda yer alabilirim" dedi.

Adıyaman Gençlik Hizmetleri ve Spor İl  Müdürü Seyit Ahmet Bağcı ise dünyaca ünlü flöre ustasını transfer ederek, eskrim branşının daha da gelişmesini amaçladıklarını belirtti. 

Minuto'nun bir süredir Adıyaman adına müsabakalara katıldığını hatırlatan Bağcı, "Kendisinin dünyada bir kariyeri var. Dolayısıyla Adıyamanlı ve Türk sporculara tecrübelerini aktarmayı amaçladık. Çıtayı yükseltmek ve olimpiyat kotasında Türk sporcularımızı Martino ile yarıştırmak istiyoruz" ifadelerini kullandı. 

Senin için hazırladığımız haberler