Çorum FK Başkanı Oğuzhan Yalçın: ''Şampiyon Olmak İstiyoruz''

Ali Bozkurt
02.01.2023 - 16:39 | Son Güncellenme: 02.01.2023 - 16:57

TFF 2. Lig iddialı ekiplerinden Çorum Futbol Takımı Başkanı Oğuzhan Yalçın, kulübün hedeflerinden ve transfer sürecine dair açıklamalarda bulundu. Detaylar...

Çorum FK Başkanı Oğuzhan Yalçın: ''Şampiyon Olmak İstiyoruz''

Nazım TÜRKNAS - AJANSSPOR

TFF 2. Lig'de mücadele eden Çorum Futbol Takımı'nda kulüp Başkanı Oğuzhan Yalçın, açıklamalarda bulundu. Yalçın, kulübün gelecek hedefleri hakkında konuşurken transfer hamlelerine dair de konuştu. İşte Yalçın'ın açıklamaları... 

''Kaleci transferi için anlaşma sağladık''

Başkan Oğuzhan Yalçın, bugün bir transferin açıklanacağını duyurdu. Kaleci Ali Türkan ile anlaştıklarını açıkladı. Başkan, “Grubumuzda önemli camia takımları var, iddialı ekipler var, onlarda önemli transferler yaptılar ve ara dönemde de devam edeceklerdir. Bizde bunun bilincinde olduğumuz için devre arası gelmeden ve diğer kulüpler çok devreye girmeden, işimizi sağlama almaya çalıştık. Bu anlamda da önemli bir yol katettik. Şuanda da son olarak kaleci Ali Türkan'la anlaştık. Ali de benim Kayseri Erciyesspor’dan eski takım arkadaşım olur. Onunla da anlaşmamızı yapmış olduk. Bu akşam sosyal medyalarımızdan transferi resmi olarak açıklayacağız.'' dedi

''Kulübü vermedi''

Hurşit Taşçı ile anlaşma olmasına rağmen kulüp onayı olmadığı için transferin askıya alındığını duyuran Yalçın, ''Sakaryaspor'un  oyuncusu Hurşit Taşçı ile de görüşmelerimiz oldu ama kulübü oyuncuyu bırakmayınca, transfer şimdilik rafa kalktı. Belki 1-2 transfer daha yapabiliriz, bu kesin değil. Ekonomik şartlara bağlı. Şimdilik transferlerimize bir virgül koyıyoruz. Futbolda transfer, transferin bittiği gün biter.'' dedi.

''Futbolcu başkan olmam avantaj''

Geçmişte futbol oynamasının başkanlık için avantaj olduğunu söyleyen Yalçın, “Transfer sezonu başlayınca takımlar birbirinden hamle bekliyor, futbolcular da acaba ne zaman başlanacak diye bekliyor. Futbolun içinde gelmem benim için çok büyük avantaj, masanın her iki tarafında bulunuyorum. Bu yüzden hem futbolcu hem de yönetici olarak düşünmeye çalışıyor ve elimden geldiğince bu şekilde devam etmeye çabalıyorum. '' dedi.

''Tahsin hocam, Türk futbolu için önemli biri''

Mert Nobre ile iyi başlanmasına rağmen kan değişikliğinin şart olduğunu dile getiren Yalçın, “Sezon başında Mert Nobre hocayla iyi bir başlangıç yaptık aslında fakat 4 haftalık bir galibiyet alamama sürecimiz oldu. Orada da bir kan değişimi gerekmişti, kendisi sağolsun anlayışla karşıladı bizi. Ardından Tahsin Tam hocamızla görüştük, o esnada kendisi Bursaspor’dan yeni ayrılmıştı ve bir süre takım çalıştırmayacağını belirtmişti. Ancak aramızda güzel bir elektrik oldu ve teklifimizi kabul etti. Kendisi çok değerli bir isim ve ben bundan sonra Türkiye’de adını sık sık duyuracağını düşünüyorum. Hatırlanacağı gibi geçen sezon, hem eski hem yeni takımı olan Bodrumspor ile Karacabey Belediyespor finalde karşılaşmıştı. Gelişiyle birlikte puan olarak yükselmeye başladık.'' dedi.

''Tek amacımız şampiyonluk''

TFF 2. Lig'de bu sezon sonunda şampiyonluk hedefleri olduğunu duyuran Çorum FK Başkanı Oğuzhan Yalçın, “Transferlerimiz tamamen şampiyonluk parolasıyla yapılan transferler. Tabii hedefimiz direkt şampiyon olabilmek ama önümüzde de büyük kulüpler ve köklü camialar var. Onlara da saygı duyuyoruz. Renkli ve çekişmeli bir gruptayız, Allah nasip ederse sezon sonu direkt şampiyon biz oluruz. Playoff süreci çok zorlu ve çetin geçecektir.'' dedi.

İlgini Çekebilir
Murat Yıldırım, Çorum FK'nın hem sahibi hem kaptanı hem de futbolcusu
Habere Git

''Üst lige çıkmak, hayattaki en büyük başarım olur''

Yalçın, en büyük hayalini de açıkladı. İşte Oğuzhan Yalçın'ın sıradaki hedefi:

“Güzel bir tesisimiz var. Stadyumumuzu zaten herkes biliyor. Altyapı olarak Süper Lig’i kaldırabilecek kapasiteye sahibiz. Şehrimi Çorum, çok istiyor üst ligleri. Biz tarihimiz boyunca hiç 1. Lig’de oynamamış bir kulübüz. Formasını giydiğim camiayı yani kendi memleketimi 1. Lig’e çıkarabilmek, benim hayatımda başardığım en önemli şey olacaktır. İnşallah nasip olur.” dedi.

Senin için hazırladığımız haberler