"Hedeflerimiz daha bitmedi"

29.06.2017 - 12:18 | Son Güncellenme: 29.06.2017 - 12:18

"Hedeflerimiz daha bitmedi"

İşitme Engelliler Olimpiyatları'nın Türkiye'deki en deneyimli isimlerinden biri olan Ertuğrul Bursa, 48 yıldır bu organizasyonun içinde bulunuyor.

İşitme Engelliler Olimpiyatları Medya Direktörlüğü'nden yapılan açıklamada, teknik delege Bursa'nın, İşitme Engelli Olimpiyatları denince Türkiye'de ilk akla gelen isimlerden olduğu belirtilerek, 1969'dan bu yana organizasyonda sporcu, yönetici ve teknik delege olarak görev yaptığı kaydedildi.

Ertuğrul Bursa, ilk olarak 1969 yılındaki oyunlarda teknik direktör Gündüz Tekin Onay'ın takımında yer almasıyla başlayan olimpiyat serüvenini, teknik delege olduğu 1997'de Danimarka'daki organizasyonda altın madalya ile taçlandırdı. Beş yaşında geçirdiği hastalık nedeniyle işitme engelli olan 70 yaşındaki spor adamı, 8'i yaz, 3'ü kış olmak üzere olmak üzere tam 11 olimpiyatta görev aldı.

Türkiye İşitme Engelliler Federasyonunda yıllarca hizmet veren Bursa, aktif futbolculuk yaşamına da birçok başarı sığdırdı.

 

- "En iyisi Türkiye'de düzenlenecek"

Türkiye'nin oyunlara adaylığı kabul edildikten sonra Roma'ya gittiklerini, İspanya ve Arjantin ile ev sahipliği için yarıştıklarını kaydeden Ertuğrul Bursa, "Oyunların ilk önce Ankara'da yapılması planlanıyordu. Sonrasında Gençlik ve Spor Bakanlığına danışıldı ve Samsun önerisi getirildi. Samsun'da son dönemle tesisleşme çok artmıştı. Biz de kabul ettik." ifadelerini kullandı.

Bugüne kadar izlediği en iyi İşitme Engelliler Olimpiyatları'nı Avustralya ve Tayland'ın düzenlediğini savunan Bursa, "Türkiye'nin bu ülkeleri geçebileceğini düşünüyorum. İddia ediyorum dünyanın en iyi olimpiyat organizasyonu Samsun'da yapılacak. En iyisi Türkiye'de düzenlenecek." şeklinde görüşlerini aktardı.

Hedeflerinin daha bitmediğini belirten ve yaz olimpiyatının ardından kış olimpiyatının da Türkiye'ye alınması için çağrıda bulunan Bursa, "Yerimiz var, tesislerimiz var. Her şeyimiz hazır." değerlendirmesinde bulundu.

 

Senin için hazırladığımız haberler