Hem ödül hem fırsat: Kuzey'in Oğlu Rizespor'a transfer oldu!

06.09.2021 - 14:28 | Son Güncellenme: 06.09.2021 - 14:31

Çaykur Rizespor, Fin golcü Joel Pohjanpalo'yu transfer etti. Futbolcunun Karadeniz ekibine transfer süreci ve maliyeti ortaya çıktı. İşte detaylar...

Hem ödül hem fırsat: Kuzey'in Oğlu Rizespor'a transfer oldu!

AJANSSPOR-HABER 

Spor Toto Süper Lig ekiplerinden Çaykur Rizespor, Almanya'da Bayer Leverkusen forması giyen Fin golcü Joel Pohjanpalo'yu kiralık olarak kadrosuna kattı. Peki, Pohjanpalo neden Rizespor'a transfer oldu? Detaylar haberde...

Leverkusen'de önü tıkalıydı

Bayer Leverkusen'de istediği ölçüde forma şansını bulamayan futbolcu ilk 11'de yer alıp alamayacağını sordu. Ancak; Leverkusen'de oyuncunun önü Patrik Schick ve Lucas Alario sebebiyle tıkalıydı. 

Aslında satmak istediler

Alman ekibinde 3. forvet pozisyonuna düşen Finli golcü, daha sonra ayrılmayı kafasına koydu. Transfer döneminde oyuncu arzu ettiği teklifleri alamadı. Bayer Leverkusen de oyuncuyu satmak istedi. Golcü futbolcunun maliyetini araştıran kulüpler, oyuncunun bonservis bedelinin 2 milyon Euro olduğunu öğrendi.

Sözleşmesini uzatmaya karar verdiler

Beklenen seviyede teklifler gelmeyince Leverkusen oyuncuyu bu kez elde tutmaya karar verdi. Futbolcunun sözleşmesi 1 yıl süreyle uzatıldı. Şu anda 30 Haziran 2023 tarihine kadar sözleşmesi bulunan futbolcu, oynayabileceği bir takım olan Rizespor'a 'evet' dedi. Rizespor'un futbolcu için yaklaşık 300 bin Euro kiralama bedeli vereceği öğrenildi.

Peki futbolcu Rize'de patlama yaparsa? 

Çaykur Rizespor, Pohjanpalo transferinden ümitli. Öncelikle futbolcunun takıma ciddi katkı vermesi bekleniyor. Rizespor ile oyuncu karşılıklı bir memnuniyet oluşursa sezon sonunda tekrar masaya oturacak. Fakat; Rizespor, Leverkusen'in belirlediği 2 milyon Euro bonservis bedelini yüksek buluyor. Ayrıca Leverkusen'in kararı da bu konuda belirleyici olacak.

Kazakistan maçında galibiyeti getirdi

Finlandiya, Dünya Kupası Elemeleri'nde Kazakistan karşısında 1-0 kazandı. Bu maçta fileleri havalandıran Pohjanpaolo, 47. uluslararası maçında 11. golüne imza atmış oldu. Futbolcu daha önce Hamburg, Düsseldorf, Aalen ve Helsinki takımlarında oynamıştı. Futbolcu önceki yıllarda Sevilla'nın transfer gündemine gelmiş ve Monchi oyuncuyu bizzat izlemişti.

Senin için hazırladığımız haberler