Hentbol Milli Takımı Kaptanı Cemal Kütahya'dan acı haber

Eren Tuncay
13.02.2023 - 23:14 | Son Güncellenme: 14.02.2023 - 11:09

Antakya’da yaşadığı evde enkaz altında kalan A Milli Erkek Hentbol Takımı ve Plaj Hentbolu Milli Takımı Kaptanı Cemal Kütahya ve oğlunun vefat ettiği açıklandı.

Hentbol Milli Takımı Kaptanı Cemal Kütahya'dan acı haber

AJANSSPOR - HABER

Hentbol Milli Takımı Kaptanı Cemal Kütahya'dan acı haber geldi. Türkiye Hentbol Federasyonu, enkaz altında kalan Cemal Kütahya'nın vefat ettiğini açıkladı.

Federasyondan yapılan açıklamada, "Türkiye’yi derin üzüntüye boğan Kahramanmaraş'ta 6 Şubat'ta meydana gelen deprem felaketinde Hatay Antakya’da yaşadığı evde enkaz altında kalan A Milli Erkek Hentbol Takımı ve Plaj Hentbolu Milli Takımı Kaptanı Cemal Kütahya ve 5 yaşındaki oğlu Çınar Kütahya'nın hayatını kaybettiğini derin bir üzüntü ile öğrenmiş bulunmaktayız.

Türkiye Hentbol Federasyonu olarak ansını her zaman yaşatacağımız, A Milli Hentbol Takımı kaptanımız olarak ülkemizi en üst seviyede temsil eden ve Hatay Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü'nde forma giyen merhum Cemal Kütahya ve oğlu Çınar Kütahya'ya Allah'tan rahmet kederli yakınları ve hentbol camiasına başsağlığı dileriz." denildi.

Eşine henüz ulaşılamadı

Cemal Kütahya'nın aynı enkazda bulunan ve sağ olarak kurtarılmalarını dilediğimiz dört aylık hamile eşi Pelin Kütahya ve kayınvalidesi Nurten Mutlu'ya henüz ulaşılamadı.

Cemal Kütahya, 2022'de Konya'da düzenlenen ve ikinci olarak tamamladığı İslami Dayanışma Oyunları'nda A Milli Hentbol Takımı’nın kaptanlığını yapmıştı. Aynı zamanda da plaj hentbolu milli takımında da kaptan olarak görev yapan Kütahya, 2019 ve 2021 BH ECh'da gol kralı olmuştu. Kütahya toplamda salon ve plaj hentbolunda 150'den fazla milli forma giymişti. 2015 yılında İtalya’nın Pescara şehrinde düzenlenen Akdeniz Plaj Oyunları’nda üçüncü olan milli takım kadrosunda yer almıştı. 

Cemal Kütahya son olarak Özel Vefakent Hatay Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü'nde forma giyiyordu ve takımı ligde namağlup olarak lider durumdaydı. 

Hentbola Antalya Akdeniz Üniversitesi’nde başlayan Kütahya, Ankara İl Özel İdare, İstanbul Yeditepespor, Ankaraspor, Antalyaspor, Katar’da Al-Shamal, Romanya’da Bükreş Suceava takımlarında oynadı. Al-Shamal takımı ile 2020 Arap Şampiyonlar Ligi’nde şampiyonluk yaşamıştı.

Ajansspor olarak Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı dileriz.

Senin için hazırladığımız haberler