Hiç kimse şans tanımamıştı, "Beşiktaş'ta çifte bayram!"

15.05.2021 - 19:26 | Son Güncellenme: 15.05.2021 - 22:37

Süper Lig'in 42. haftasında Beşiktaş, İzmir'den galibiyetle çıkarak şampiyonluğunu ilan etti. İşte detaylar...

Hiç kimse şans tanımamıştı, "Beşiktaş'ta çifte bayram!"

AJANSSPOR - HABER

42 haftalık nefes kesen Süper Lig serüveninde, Beşiktaş mutlu sona ulaştı. Sezon başında yepyeni bir kadro ile yola koyulan ekip için futbol otoriteleri beklentileri düşük tutmuştu. Transfer sürecinde altyapıdan gelen futbolcularla beraber 34 oyuncuyla anlaşmaya varıldı.

 

Bu oyunculardan bir kısmı başka takımlara kiralanırken; çoğu ilk kez Beşiktaş camiasından içeri giriyordu. Kasım 2020'de 10.00 şampiyonluk oranı verilen ekip, çiçeği burnunda hocasıyla şampiyonluğu göğüsledi. Siyah beyazlı ekip, Göztepe'yi deplasmanda mağlup ederek şampiyonluk yarışını rakiplerinin önünde başarıyla tamamladı. 

 

 

"İzmir, Beşiktaş'a uğurlu geldi..."

Bir gün önce Göztepe maçı için İzmir'e uçan Beşiktaş, Adnan Menderes Havalimanı'nda gerek Beşiktaş taraftarının gerekse ulusal basının yoğun ilgisiyle karşılaşmıştı. Son haftaya Galatasaray'ın 2 averaj önünde lider giren ekip; şampiyonluk yolunda ezeli rakibinden daha avantajlı konumdaydı. Beşiktaş Asbaşkanı Emre Kocadağ, Göztepe maçı için "İzmir her zaman bize uğurlu geldi. Takım halinde buradan çifte kupa ile döneceğimize inanıyorum" ifadelerini kullanmıştı. 

Sergen Yalçın faktörü...

29 Ocak 2020'de Beşiktaş'ın başına geçen Sergen Yalçın, 1.5 yılda 57 maça çıkarken; 2.07 maç başı puan ortalamasını yakaladı. 48 yaşındaki antrenör, Türkiye'ye mal olduğu Beşiktaş'la bir kez daha şampiyonluk yaşadı. Ancak, bu kez futbolcu olarak değil; teknik direktör olarak. 

Beşiktaş'ı zafere ulaştıran goller, 10. dakikada Vida ve 69. dakikada Ghezzal'den (P) geldi. Göztepe'nin tek golünü ise, 24. dakikada Alpaslan Öztürk attı.

Senin için hazırladığımız haberler