Hiddink'ten Türkiye'ye övgü!

29.03.2015 - 01:51 | Son Güncellenme: 29.03.2015 - 01:51

Hollanda Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Guus Hiddink, 2016 Avrupa Futbol Şampiyonası Elemeleri A Grubu'nda sahalarında Türkiye'yle 1-1 berabere kaldıkları maçta ay-yıldızlı savunmayı aşmakta zorlandıklarını söyledi.

Hiddink, maçta sonra düzenlediği basın toplantısında, çok fazla pozisyon bulamadıkları maçta ikinci yarıda oyun taktiklerini değiştirmek zorunda kaldıklarını kaydetti.

Burak'ın ilk yarıda harika bir gol attığına değinen Hiddink, şöyle konuştu:
"Maçın geneline baktığımızda çok fazla pozisyon bulamadık. Burak ilk yarıda muhteşem bir gol attı. Savunmada Türk takımı bir duvar ördü ve bunu genellikle yapıyorlar. Bununla başa çıkmaya çalıştık. İkinci yarıda yaptığımız değişikle iyi bir karar aldığımızı düşünüyorum. Türk takımı kalitesi anlamında gerçekten çok daha yüksek yerlerde olabilir. Bugün de bunu bu maçta gördük."

İzlanda maçına en iyi şekilde hazırlanarak bu karşılaşmadan puan almayı hedeflediklerine değinen Hiddink, "İzlanda maçına doğru iyi bir analiz yapacağız. Çok daha net bir resimle aslında yola çıkmayı planlıyoruz. Amacımız puan alarak dönmek bu maçtan. Bugünkü maçta 1-0 yenilseydik eksi iki pozisyonda olacaktık, şimdi en azından artı iki durumundayız. Önümüzdeki maçlarda kontrolü kaybetmemek için elimizden geleni yapacağız" dedi.

Türkiye karşısına sakat oyuncuları olmasından dolayı milli tecrübesi az bazı futbolcularla çıktıklarına vurgu yapan Hiddink, "Bu futbolculara şans vermeye devam edeceğim. Tecrübe kazanmaları için bunun gerekli olduğunu düşünüyorum" diyerek sözlerini tamamladı.

Senin için hazırladığımız haberler