Hile yapan Kenyalı atlet tutuklandı

27.10.2015 - 11:14 | Son Güncellenme: 27.10.2015 - 11:14

Kenya'da geçen Pazar günü düzenlenen Nairobi Uluslararası Maratonu'nda hile yaparak ikinci olduğu iddia edilen bir atlet, dolandırıcılık ve sahtecilik suçlaması ile polis tarafından tutuklandı.

Kenya İçişleri Bakanlığı yetkililerinden alınan bilgiye göre, 28 yaşındaki atlet Julius Njogu, uluslararası maratonda bitiş çizgisine yakın bir yerde seyircilerin arasına saklanarak maratonda ikinciliği elde etti ve 7 bin dolarlık ödülü kazandı. 

Görgü tanıklarının ifadeleri, Julius Njogu'nun bitiş çizgisindeki şüpheli davranışları ve koşunun video kayıtlarının incelenmesinin ardından söz konusu atletin hile yaparak ikinci olduğunun anlaşıldı. 

Nairobi polisi tarafından tutuklanan atlet Njogu'nun ilk ifadesinde suçlamayı kabul ettiği öğrenildi.

Mahkemeye çıkarılacak olan Njogu'nun suçunun mahkeme tarafından sabit görülmesi halinde genç atletin kazandığı ödül iade edilecek ve atlet dolandırıcılık ve sahtecilik suçlarından hapis cezası ile karşı karşıya kalacak. 

Kenya atletizm alanında dünyanın en başarılı ülkelerinden biri olarak kabul ediliyor. Kenya'da düzenlenen maratonlar dünya genelinde ilgi topluyor. 

Senin için hazırladığımız haberler