Hilmi Türkmen: Her tür etkinliği yapmak için seferberlik düzenlemiş durumdayız

02.05.2018 - 14:01 | Son Güncellenme: 02.05.2018 - 14:01

Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, günümüzde sosyal belediyeciliğin çok önemli olduğunu belirterek, "Üsküdar Belediyesi olarak özellikle dezavantajlı kesim dediğimiz engelliler, yaşlılar ve çocuklarla birlikte daha yaşanılabilir bir Türkiye olma adına her tür etkinliği yapmak için seferberlik düzenlemiş durumdayız." dedi.

Üsküdar Belediyesi, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, İl Gençlik Spor Müdürlüğü ve Marmara Üniversitesi iş birliğiyle düzenlenen, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya'nın katılımıyla gerçekleştirilen 12. Uluslararası Özel Sporcular Atletizm Şenliği'nde konuşan Türkmen, 11 yıl önce başlayan etkinliğin dalga dalga büyüyerek Türkiye'nin sınırlarını aşan bir boyuta ulaştığını söyledi.

Etkinliğin uluslararası bir boyut kazandığını dile getiren Türkmen, "6 ülkeden katılımcılarla birlikte ilk kez Uluslararası Özel Sporcular Atletizm Yarışması adı altında bir etkinliğe bürünmüştür ki bizim için ayrı bir zenginlik, ayrı bir mutluluk vesilesidir." dedi.

Türkmen, sosyal belediyeciliğin önemine işaret ederek, "Artık günümüzde sosyal belediyecilik, belediyeciliğin en önemli, vazgeçilmez yüzü olmuştur. Üsküdar Belediyesi olarak özellikle dezavantajlı kesim dediğimiz engelliler, yaşlılar ve çocuklarla birlikte daha yaşanılabilir bir Türkiye olma adına her tür etkinliği yapmak için seferberlik düzenlemiş durumdayız. Engelli yavrularımızın mutluluğunu, neşesini ve ailevi huzuru arttırmak üzere bu güzel etkinliği düzenlemiş bulunuyoruz." ifadelerini kullandı.

İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Faruk Yelkenci de şenliğe Romanya, Bulgaristan, Makedonya, Filistin, Bosna Hersek ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nden gelen misafirler ile Türkiye'nin 25 ilinden katılımcıları selamladı.

Yelkenci, "İstanbul'da özel eğitim alanında 46 bini kaynaştırma eğitiminde olmak üzere 10 bin 500'ü özel eğitim sınıflarında, 9 bin 500'ü de 106 özel eğitim kurumunda toplamda yaklaşık 65 bin öğrencimize hizmet veriyoruz." dedi.

İki gün sürecek şenlikte; Romanya, Bosna Hersek, Filistin, Bulgaristan, Makedonya, ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti olmak üzere 6 ülke, Türkiye'nin farklı illeri ve İstanbul'un 39 ilçesindeki 155 okuldan toplam 2 bin 100 öğrenci başarılarını sergileyecek.

Şenliğin açılışında Üsküdar Belediyesi engelli mehter takımı gösteri yaparken, Yeditepe İşitme Engelliler Okulu da işaret diliyle İstiklal Marşı'nı okudu.

Senin için hazırladığımız haberler