Hogwarts Legacy'nin Üzerindeki İlgi Günden Güne Eriyor

Burak Alaca
25.03.2023 - 13:13 | Son Güncellenme: 25.03.2023 - 13:22

Hogwarts Legacy'i oynayanların yalnızca %25'inin oyunu bitirdiği ortaya çıktı. Bunun yanı sıra oyunun eş zamanlı oyuncu sayısının Şubat ortasından bugüne kadar 9 kat civarında azaldığı görüldü.

Hogwarts Legacy'nin Üzerindeki İlgi Günden Güne Eriyor

Mert Erdoğan-AJANSSPOR

Hogwarts Legacy, ertelemelerin ardından Şubat ayında çıkış yapabilmişti. Avalanche Software tarafından geliştirilen yapım, oyuncuları Hogwarts Cadıcılık ve Büyücülük Okulu’na öğrenci olarak götüren Harry Potter evrenini hayallerindeki gibi yaşamalarını sağlıyordu.

Can sıkıcı veriler ortaya çıktı

Oyun, çıkar çıkmaz oyun severlerden büyük beğeni topladı ve satış rekorları kırmaya başladı. Hatta PlayStation’da Şubat ayının en çok indirilen oyunu bile oldu. Tüm bunlar oyunun büyük beğeni topladığını gösterirken şimdi ise oyunla ilgili bazı ilginç veriler ortaya çıktı.

Hogwarts Legacy’i oynayanların yalnızca %25’i oyunu bitiriyor

Oyuncular arasında RPG’lerde ana hikâyeye saatler harcamak istemeyenler olduğu gibi, bir süre oynadıktan sonra zamanını açık dünyayı keşfetmek gibi aktivitelere harcayanlarda olabiliyor. Hogwarts Legacy’nin ana ve yan görevlerinin fazla olması da bu ihtimali ön planda tutuyor. Bazı forumlarda yer alan bilgilere göre kitabın yazarı J.K. Rowling'in yapmış olduğu insanları ayrıştırıcı yorumların da buna etki etmiş olabileceği. Ancak oyunun ilk çıktığı günlerde satış rekorları kırması bu ihtimali biraz daha azaltıyor.

İlgini Çekebilir
Valorant Şampiyonlar Turu (VCT) Pasifik Başlıyor!
Habere Git

9 kattan fazla düştü

Hogwarts Legacy’nin popülaritesindeki düşüş oyuncu sayısındaki değişimden de açıkça görülüyor. Steam verilerinin yer aldığı Charts sayfasında Hogwarts Legacy’nin eşzamanlı oyuncu sayısı  56 bin gibi bir kullanıcı sayısına gerilediği görülüyor. 15 Şubat gününe baktığımızda ise bu sayının 511 bin civarında olduğunu görüyoruz. Yani bir aydan biraz fazla sürede oyuncu sayısında 9 kattan fazla düştü. Bakalım yakın zamanda bu istatistiklerde bir değişiklik olacak mı?

Senin için hazırladığımız haberler