IAAF Çocuk Atletizmi Çalıştayı Silifke'de!

21.03.2016 - 16:10 | Son Güncellenme: 21.03.2016 - 16:10

Silifke'nin yetiştirdiği ve Türk sporuna uzun yıllar müsabık ve yönetici olarak hizmet eden Gürsel Tarım Silifke'ye ışık tutacak bir projenin müjdesini verdi..

 Uzun yıllar Türkiye Tenis Federasyonu YK üyeliği yapan ve projeci kimliği ile tanınan Gürsel Tarım Silifke'ye yerleştirdikten sonra Atletizm altyapısına yönelik projeler üretmek ve Türk Atletizmi için değerler üretmek amacıyla bir Atletizm Altyapı Kulübü oluşturma faaliyetine giriştiğini ve ilk adım olarak Atletizm Federasyonu ve Silifke Kaymakamı Şevket Cinbir'in değerli katkılarıyla Uluslararası Atletizm Federasyonun düzenlediği IAAF Çocuk Atletizmi Çalıştayı'nın 6-7 Mayıs tarihlerinde Silifke'de yapılacağını belirtti.

IAAF ÇOCUK ATLETİZMİ HAKKINDA
Çocuklara çekici bir atletizm sunmak, erişilebilir bir atletizm sunmak, çocuklara eğitici bir atletizm sunmak amacıyla 2001’in ilkbaharında “IAAF Çocuk Atletizmi” Çalışma Grubu ilk adımı atmıştır ve Atletizmin yetişkinlere yönelik modelinden belirgin biçimde ayrılmış nitelikte çocuklar için bir yarışma kavramı geliştirmiştir. Kavram o andan itibaren “IAAF ÇOCUK ATLETİZMİ” olarak nitelendirilmiştir. “IAAF ÇOCUK ATLETİZMİ” ile Atletizm oynama zevki kazandırma amaçlanır. Yeni yarışmalar ve teknolojik organizasyonlar çocuklara her yerde (stadyum, oyun alanı, salon ve elde edilebilir her spor alanı) sprint, dayanıklılık koşusu, atlama, atma/fırlatma temel aktivitelerini keşfetme olanağı sağlar. 

Atletizm oyunları çocuklara Sağlık, Eğitim ve Kişisel gelişime dayalı olarak atletizmin en faydalı uygulamasını yapma fırsatı sağlayacaktır. “IAAF ÇOCUK ATLETİZMİ” kavramının ilgili organizasyon amaçları şu şekilde ifade edilebilir.  Çok sayıda çocuk aynı zamanda aktif olabilir.  Sadece kuvvetli ve hızlı çocukların iyi sonuçlara katkı sağlamamasıdır.  Beceri talepleri yaşlara göre ve gerekli koordinasyon yetilerine göre çeşitlenir.  Çocuklar için uygun bir Atletizm yaklaşımı teklif eden bu programın macera karakteriyle doldurulmasıdır.

Senin için hazırladığımız haberler