İbrahim Hacıosmanoğlu: "Servet Yardımcı'nın çekilmesi bizi çok zor durumda bıraktı"

İsa Kethüda
18.07.2024 - 11:06 | Son Güncellenme: 18.07.2024 - 11:23

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Olağan Mali ve Seçimli Genel Kurul Toplantısı, Ankara'daki JW Marriott Hotel'de yapılacak. Başkan adaylarından İbrahim Hacıosmanoğlu, açıklama yaptı.

İbrahim Hacıosmanoğlu: "Servet Yardımcı'nın çekilmesi bizi çok zor durumda bıraktı"

AJANSSPOR-HABER

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Olağan Mali ve Seçimli Genel Kurul Toplantısı, Ankara'daki JW Marriott Hotel'de yapılacak. Genel kurula katılmak üzere salona gelen başkan adaylarından İbrahim Hacıosmanoğlu, TRT Spor'a açıklamalarda bulundu.

Hacıosmanoğlu, "Uzun zamandır beri yarışın olmadığı genel kurullar yapılıyordu. Bunun heyecanı var herkeste. Bizim de temennimiz milletimize yakışan bir şekilde seçimlerin tamamlanıp seçilen başkanın da bundan önceki yıllarda Türk futbolunda yaşanan kaosların tekrar etmemesini, barışın, kardeşliğin, futbolun bir eğelence olduğunu, sportif başarıların sadece saha içinde yaşanması gerektiği düsturuyla hareket eder, biz de bundan memnun kalırız.

"Kulüpler benim aday olmamı istiyordu"

Sayın Mehmet Büyükekşi aday olmadan önce önemli kulüpler benim aday olmamı istiyordu. Hatta Beşiktaş'ın o zamanki başkanı Ahmet Nur Çebi, Kulüpler Kirliği toplantısında 'bizim adayımız Hacıosmanoğlu' diye deklare etti. O dönemde futbolun içine girmek istemiyordum. Ama son yıllarda futbolda yaşanan hem spora yakışmayan, hem Türk milletine yakışmayan olayların gelişmesi üzerine yine futbol ailesinden arkadaşlarımız başkan olmamın zamanının geldiğini söyledi. Biz de futbola artık kardeşliği götürelim, barışı götürelim dedik. O manada ilk işim Mecnun başkanı aramak oldu. Bir araya geldik. 

"Bu delegasyon Sayın Büyükekşi'yi tekrar seçerse..."

Ufak bir halka oluşturduk. O halka büyüdü. Bugün burada görüyorsunuz kongrede bunun heyecanı var. Temenni ediyorum ki bu aziz milletin evlatları; çarpık giden bu düzeni, kirli olan futbolu değişterecek, temizleyecek irade ortaya koyacak bir başkan adayları var. Teveccü gösterecek olurlarsa biz arzulu bir şekilde Türk futboluna hizmet edeceğiz. Bu delegasyon Sayın Büyükekşi'yi tekrar seçerse; gönülden bu işi yapan kulüp başkanlarının artık Türk futboluyla ilgilenmemesi gerekir. Kulüpler Birliği toplantısında da alt ligler toplantısında da hep aynı şeyi söyledim.

"Servet Bey'in çekilmesi bizi çok zor bir durumda bıraktı"

Servet Bey çekildi, çekilirken yaptığı açıklama dünya futbol kamuoyunda bizi çok zor bir durumda bıraktı. Heralde genel kurullar tarihinde ilk defa UEFA ve FIFA başkan yardımcısı olan üyelerini bugünkü kongereye gözlemci olarak gönderdi.

"Kazanacağımı düşünüyorum"

Ben de Sayın Büyükekşi'ye, 'bize yakışır bir şekilde kongre yapalım. Hem UEFA'ya hem FIFA'ya Türkiye'de demokratik bir seçim oluyor. Söylenenlere takılmayın" diyelim. Kazanacağımı düşünüyorum. Kazanmasam dahi Türk futboluna hizmet etitğimi düşünüyorum. Yoksa tek adaylı bir seçim olsaydı, akıllı ve mantıklı insanlar UEFA'nın ve FIFA'nın devreye gireceğini biliyor. O mana da Trük futboluna hizmet ettiğimi düşünüyorum. Bunu görüyorum.

"Ali Koç'a da teşekkür ediyorum"

Biz barış ve kardeşlik diyoruz. Herkesle kucaklaşacağız diyoruz. Bizimle iletişim kurmak isteyen herkesle biz onlarla 10 kat daha fazla iletişim kuracağız. Futbolu yönetmek kurallar koyup bu kuralları tek başına uygulamakla olmuyor. Bunları futbol ailesiyle beraber belirleyip, beraber koyup, beraber uygularsanız başarıyı yakalarsınız. Ali Koç'a da teşekkür ediyorum. Bütün başkanlara da teşekkür ediyorum. Türk futbolunun sorunlarını ancak el ele verirsek çözebiliriz. Yoksa TFF başkanı olarak 'ben tüm sorunları çözeceğim' diye yolar çıkarsanız, hiçbir sorunu çözemezsiniz. Böylece Türk futbolunu dünyaya rezil edersiniz" dedi. 

Senin için hazırladığımız haberler