IFFHS en iyi takımlar sıralaması açıklandı: Türkiye'den Galatasaray zirvede

09.07.2024 - 09:11 | Son Güncellenme: 09.07.2024 - 09:29

Uluslararası Futbol Tarihi ve İstatistikleri Federasyonu en iyi takımlar listesini yayımladı. İşte Galatasaray, Beşiktaş, Fenerbahçe ve Trabzonspor'un durumu...

IFFHS en iyi takımlar sıralaması açıklandı: Türkiye'den Galatasaray zirvede

Uluslararası Futbol Tarihi ve İstatistikleri Federasyonu (IFFHS), 1 Temmuz 2023 ile 30 Haziran 2024 tarihleri arasındaki 1 yıllık dönemin en iyi takımları listesini yayımladı. Türkiye'den en yüksek puana sahip olan ekip ise Galatasaray oldu.

Türk takımları arasında lider Galatasaray

IFFHS'nin açıkladığı listeye göre Galatasaray, Türk takımları arasında en yüksek puanı aldı. Genel listede 29. sırada yer alan Sarı-Kırmızılı ekibin toplamda 205.5 puanı bulunuyor.

Galatasaray'ı Fenerbahçe takip etti

Listede Galatasaray'ı takip eden ekip ise Fenerbahçe oldu. Sarı-Lacivertliler toplamda 203.5 puan ile listede 30. sırada yer aldı. 

İlgini Çekebilir
Wanda Nara, Mauro Icardi'ye boşanma davası açtı
Habere Git

Beşiktaş ve Trabzonspor'un durumu ne?

Galatasaray ve Fenerbahçe'nin Türk takımları arasında ilk ikide yer aldığı listede Beşiktaş ise üçüncü sırada bulunuyor. Toplamda 146.5 puanı olan Kartal genel listede ise 82. sırada. 

Trabzonspor ise Türk takımları arasında dördüncü sırada yer aldı. Ekip toplamda 105.5 puan ile genel listede ise 157. sırada bulunuyor.

Dünyanın en iyi takımları listesinde Real Madrid zirvede

IFHHS tarafından yayınlanan en iyi takımlar listesinde 371 puan ile lider olan ekip Real Madrid oldu. Madrid'i 369 puan ile ikincilikle Manchester City ve 355 puanın getirdiği üçüncülük ile Bayer Leverkusen takip etti.

Senin için hazırladığımız haberler