Galatasaray'da Selçuk Erdoğmuş'un İhraç Kararı Durduruldu

Akın Ungan
11.05.2022 - 13:14 | Son Güncellenme: 11.05.2022 - 13:42

Galatasaray'da eski Sicil Kurulu Başkanı Selçuk Erdoğmuş'un ihracı mahkeme kararıyla durduruldu. Erdoğmuş, Galatasaray'a dilekçe yazarak, verilen kararın uygulanmasını talep etti.

Galatasaray'da Selçuk Erdoğmuş'un İhraç Kararı Durduruldu

Burhan Can TERZİ - AJANSSPOR

Spor Toto Süper Lig'de bu sezon beklenenin altında kalan Galatasaray'da başkanlık krizi devam ederken, mahkeme kararları nedeniyle seçim ertelenmişti. Kulüpten ihraç edilmesinin ardından mahkemeye başvuran eski Sicil Kurulu Başkanı Selçuk Erdoğmuş cephesinde ise bir gelişme yaşandı.

Eski Sicil Kurulu Başkanı Selçuk Erdoğmuş, İstanbul 9. Asliye Hukuk Mahkemesi’nde açtığı davada, Genel Kurul’da tüzük ve mevzuata aykırı davranışlar yaşandığından hareketle; toplantıda alınan tüm kararların iptalini ve bu yönde ihtiyati tedbir kararı verilmesini talep etmişti.

Erdoğmuş'un avukatları dilekçe verdi

Selçuk Erdoğmuş'un ihracının mahkeme kararı ile durdurulduğunu belirten avukatlar, Galatasaray'a bir dilekçe yazarak, mahkeme kararının uygulanmasını talep etti.

Dilekçede şu ifadeler yer aldı:

1. İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi 4. Hukuk Dairesi'nin 29.04.2022 tarih ve 2022/1330 Esas - 2022/1242 Karar sayılı kararı ile "... 26/03/2022 tarihinde yapılan olağan genel kurul toplantısı ile 27/03/2022 tarihinde alınan genel kurul kararlarının uygulanmasının ... tedbiren durdurulmasına ... HMK'nın 362/1-f madde hükmü gereğince kesin olmak üzere ..." karar verildiği öğrenilmiştir.

Müvekkilimiz Selçuk Erdoğmuş'un dernek üyeliğinden çıkarılmasına ilişkin 27 Mart 2022 sabahı alınan Genel Kurul kararının da uygulanması İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi 4. Hukuk Dairesi'nin yukarıda açıklanana 29.04.2022 tarihli kararı ile durdurulmuştur.

Bölge Adliye Mahkemesinin tedbir kararı uygulanması gereken hatta uygulanmaması 6100 sayılı Hukuk Mahkemesi Kanını'nun 389. maddesi ile yaptırıma bağlanmış nitelikteki kararlardandır.

2. İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi 4. Hukuk Dairesi'nin 29.04.2022 tarihli kararı uyarınca müvekkilimizin üyelik haklarını kullanabilmesi için gerekli işlemlerinin ivedilikle yapılmasını saygılarımızla vekaleten talep ederiz.

İlgini Çekebilir
Karşınızda Florya'nın yeni prensi!
Habere Git

Erdoğmuş neden ihraç edilmişti?

Mustafa Cengiz döneminde Sicil Kurulu Başkanı olan Selçuk Erdoğmuş, bazı genç Galatasaray Lisesi mensuplarının üyelik başvurularını reddetmişti. Bazı üyelik başvurularını internete sızdırdığı da iddia edilen Erdoğmuş ihraç istemiyle disipline sevk edildi. Erdoğmuş, yapılan oylamada 9 oy farkla kulüpten ihraç edilmişti.

Senin için hazırladığımız haberler