İhracın ardından son durum!

29.09.2016 - 19:44 | Son Güncellenme: 29.09.2016 - 19:44

Türkiye Görme Engelliler Spor Federasyonu (TGESF) Başkanı Abdullah Çetin'in, Spor Genel Müdürlüğü (SGM) Merkez Ceza Kurulu kararı ile görevden ihracının ardından makama başkan vekili Hasan Sayyıdan vekalet edecek.

Sayyıdan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Abdullah Çetin hakkında 'taciz' iddiasıyla ilgili soruşturmada, başkan tarafından taciz edildiğini iddia eden personele benim de centilmenlik dışı davranışta bulunduğum kararı üzerine SGM Merkez Ceza Kurulu tarafından 1 ay süreyle hak mahrumiyeti cezası verildi. 18 Ekim itibariyle göreve döneceğim." dedi.

Sayyıdan, kendisi hakkında verilen 1 ay süreli hak mahrumiyeti cezasına ilişkin şunları söyledi:
"Abdullah Çetin'in kendisine tacizde bulunduğu iddia eden kadın personel şikayette bulunduğu dönemde, bu durumu Abdullah beye sordum. Kendisi öyle bir olayın yaşanmadığını, o şahısla yüzleşmek istediğini söyledi. Benim de bulunduğum bir ortamda yüzleştiler. Orada bahsi geçen kadın personel 'Başkanım özür dilerim ben yanlış anlamışım.' dedi. Bizzat şahit oldum. Abdullah bey de böyle bir durumun yaşanmasına çok üzüldüğünü belirterek, personelin kendi sekreteryasının dışında başka bir göreve verilmesini talep etti. O personel, bir resmi yazıyla Abdullah beye refakatçilik görevinden çıkarıldı ancak 3-4 gün sonra tekrar Abdullah beyin yanında görevlendirilmek istediğini duydum. Ben de bunun üzerine 'Hem böyle bir iddia da bulunuyor hem de tekrar göreve gelmek istiyor, 'Benim ahlak anlayışıma ters' diyerek 'kötü' bir ifade kullandım. Soruşturmanın ardından bu konuda 1 aylık hak mahrumiyeti cezası aldım."

Başkan vekili Sayyıdan, göreve dönmesinin ardından genel kurula kadar çalışmalarını sürdüreceğini kaydederek, "Abdullah Çetin'le yürüttüğümüz işlere devam edeceğiz. Psikolojik olarak üzüleceğiz. İşler konusunda bir aksaklık yaşanmayacak. Seçime sağlıklı bir şekilde federasyonumuzu götüreceğiz. Sayın Çetin de bu süreçte masum olduğunun ispatı için mücadele verecek. Camiamız da iyi bir ivme kazanmıştık, biz iyi bir ekiptik. Hedeflerimizi büyük koyup gerçekleştirmeye başlamıştık." ifadelerini kullandı.

"Başkanlığa aday olacağım"

Çetin'in yaklaşan seçimlerde adaylığı hususunda yasal engelin olduğunu ifade eden Sayyıdan, "Abdullah beye destek yüzde 80'in üzerindeydi. Seçimlere girebilseydi kazanacağı kesindi. Abdullah bey ile de birebir birlikte yürüttüğümüzü camia bilir. Biz birlikte önemli işlere imza attık. 2016 Rio Paralimpik Oyunları'nda elde edilen başarı göz ardı edilemeyecek bir başarı. Hedefimiz 2020 Paralimpik Olimpiyatları'ydı. Takım halinde ve bireyseller de başarı hedeflerimiz var. 40-45 kulüp beni aradı başkanlığa sen adaylığını koy dediler. Abdullah Çetin'in adaylığının geçerli olmaması halinde başkanlığa aday olacağım." şeklinde konuştu.

Federasyondan yapılan açıklamada, Samsun'da gerçekleştirilen yönetim kurulu toplantısında alınan kararla Erol Erdim ve Hasan Duman'ın, Sayyıdan'ın hak mahrumiyeti cezasının bitimine kadar çalışmaları yürüteceği belirtildi.

Senin için hazırladığımız haberler