İki takım da Augustin'i istemiyor! Leipzig ile Leeds United...

20.07.2020 - 10:13 | Son Güncellenme: 20.07.2020 - 10:17

İki takım da Augustin'i istemiyor! Leipzig ile Leeds United...

Bundesliga’nın devre arasında Jean-Kevin Augistin’i bedelsiz olarak Championship ekibi Leed United’a kiralayan Leipzig, 23 yaşındaki oyuncu için iki kulüp arasındaki sözleşmeye “Leeds United, Premier Lig’e çıkarsa Augustin 21 Milyon Euro karşılığında Leeds United'ın futbolcusu olur” maddesini koydurtmuştu.

Gerçekten de Leeds United zoru başardı ve çok uzun bir aranın ardından Premier Lig’e yeniden çıktı.

Ancak bu başarı iki kulüp arasında bir krize yol açtı. Leeds’e kiralanması sonrası sadece üç kere sonradan oyuna giren ve sıklıkla sakatlanan Jean-Kevin Augustin’den memnun olmayan İngiliz kulübü, Leipzig ile aralarındaki sözleşmenin 30 Haziran'da sonlandığını belirterek sözleşmedeki maddenin geçersiz hale geldiğini iddia ederek parayı ödemeyeceğini bildirdi.

Buna karşın Leipzig de bunun sözleşme tarihi ile alakası olmadığını ve Leeds’in ligden çıkmasının sözleşmedeki maddeyi geçerli kıldığı ve bu süreci kimsenin beklemediği pandeminin uzattığı fikrinde.

Bununla birlikte Augustin’i tekrar takımda düşünmeyen Leipzig, FIFA’ya başvurmaya hazırlanıyor. FIFA’nın başvuru sonrası Fransız oyuncunun ortada kalmaması ve hangi kulübe ait olduğunun hemen belirlenmesi için hızlandırılmış bir duruşma süreci gerçekleştirmesi bekleniyor. Kararın çıkmasının ardından sonuca göre iki kulübün de CAS’ın kapısını çalması muhtemel.

Yasal uyarı: Bu haber Ajansspor.com tarafından yazılmıştır, kaynak gösterilmeden kullanılamaz.

Senin için hazırladığımız haberler