İlçe küçük, organizasyon büyük!

11.09.2015 - 13:04 | Son Güncellenme: 11.09.2015 - 13:04

Türkiye'nin en küçük ilçelerinden biri olan Bayramören, Dünya Yamaç Paraşütüne ev sahipliği yaptı.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) 2014 yılı verilerine göre, resmi nüfusu 627 olan Bayramören, 621 kişinin yaşadığı Karabük'ün Ovacık ilçesinden sonra Türkiye'nin ikinci en küçük ilçesi. Bayramören, ağustos ayında Dünya Yamaç Paraşütü Şampiyonası'na başarıyla ev sahipliği yaptı. İlçe halkı, dünyanın pek çok bölgesinden gelen ünlü yamaç paraşütü pilotlarını ağırlamanın mutluluğunu yaşadı.

Bayramören Belediye Başkanı Halil Muratoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, şampiyonayı sorunsuz şekilde atlattıkları için çok mutlu olduklarını söyledi.

İlçenin kaderini yamaç paraşütü ile değiştirmek istediklerini dile getiren Muratoğlu, Bayramören'in Türkiye'deki en önemli uzun mesafe uçuş pistlerinden birine sahip olduğunu kaydetti. 

Çankırı Yamaç Paraşütü ve Sportif Havacılık Kulübü eski başkanı Tahsin Tekin tarafından bölgenin keşfedildiğini anlatan Muratoğlu, "Tahsin bey burayı bir ziyaret sırasında yaklaşık 8 yıl önce keşfetmiş. Ardından Türkiye'de bu işi yapan arkadaşlarıyla birkaç kez bölgeye gelip uçuşlar yaptılar. Buradan uçan birçok pilot kendi rekorlarını kırma şansını elde etti" dedi.

"Pilotlar uçtukça Bayramören adından söz ettirmeye başladı"
Sonraki yıllarda Türkiye Yamaç Paraşütü Şampiyonalarının bir ayağının bölgede gerçekleştirdiğini belirten Muratoğlu, "Pilotlar ilçemize gelip uçtukça Bayramören yamaç paraşütü alanında adından söz ettirmeye başladı. 627 nüfuslu bir ilçe olarak dünya şampiyonasına ev sahipliği yapmanın mutluluğunu yaşadık. Çok güzel uçuş pistlerimiz var. Pilotlar bu pistleri çok beğeniyor" diye konuştu. 

Muratoğlu, Türkiye'nin en küçük ilçelerinden birinde dünya şampiyonasını gerçekleştirmenin zorluğuna değinerek, yarışmanın Türkiye'nin ve ilçelerinin tanıtımı açısından da önemli bir fırsat sunduğunu ifade etti.

Önümüzdeki yıllarda benzer şampiyonalar düzenlemeyi istediklerini, bunun için çalışacaklarına işaret eden Muratoğlu, "İlçe sakinleri yabancı pilotlara büyük ilgi gösterdi. Vatandaşlarımız büyük bir şampiyonanın ilçede yapılmasından dolayı çok mutlu. Yerli ve yabancı pilotlara gereken misafirperverliği gösterdik. Uçuşları da izleyerek pilotlara destek olduk" değerlendirmesinde bulundu.

Senin için hazırladığımız haberler