Konyasporlu İlhan Palut'dan Sivassporlu Kayode'ye hakaret iddiası!

Akın Ungan
14.01.2022 - 15:13 | Son Güncellenme: 14.01.2022 - 15:40

PFDK'ya sevk edilen ve TFF'den ceza alan, Konyaspor Teknik Direktörü İlhan Palut'un, Sivasspor'dan kime hakaret ettiği, ortaya çıktı. İşte detaylar...

Konyasporlu İlhan Palut'dan Sivassporlu Kayode'ye hakaret iddiası!

Spor Toto Süper Lig'in 20. haftasında evinde konuk ettiği DG Sivasspor'a 1-0 kaybeden İttifak Holding Konyaspor'da teknik direktör İlhan Palut, konuk ekipten bir kişiye hakaret ettiği gerekçesiyle PFDK'ya sevk edilmişti. Geçtiğimiz günlerde açıklanan karar sonucu, İlhan Palut'un 1 maç ceza aldığı duyuruldu.

Kulüp ve Palut ceza aldı

Açıklanan kararda hem Konayspor, hem de teknik direktör İlhan Palut cezaya çarptırıldı. TFF'nin internet sitesinde yayınlanan duyuruda, "İTTİFAK HOLDİNG KONYASPOR Kulübünün, 09.01.2022 tarihinde oynanan İTTİFAK HOLDİNG KONYASPOR-DEMİR GRUP SİVASSPOR Spor Toto Süper Lig müsabakasında, taraftarlarının neden olduğu saha olayları nedeniyle 32.000.-TL PARA CEZASI ile cezalandırılmasına karar verilmiştir." ifadeleri yer aldı.

İlhan Palut'a 1 maç ve 6,5 Bin TL para cezası

Yapılan açıklamanın devamında tecrübeli teknik adam için verilen karar duyuruldu. "Aynı müsabakada İTTİFAK HOLDİNG KONYASPOR Kulübü teknik sorumlusu İLHAN PALUT'un, rakip takım sporcusuna yönelik hakareti nedeniyle FDT'nin 41/1-c ve 35/4. maddeleri uyarınca ve FDT'nin 12. maddesinin uygulanması suretiyle 1 RESMİ MÜSABAKADA SOYUNMA ODASINA VE YEDEK KULÜBESİNE GİRİŞ YASAĞI ve 6.500.-TL PARA CEZASI ile cezalandırılmasına karar verilmiştir."

İlgini Çekebilir
PFDK kararları belli oldu! Galatasaray ve Fenerbahçe ceza aldı...
Habere Git

İlhan Palut kime hakaret etti?

İlhan Palut'un DG Sivasspor'a 1-0 kaybettikleri ve maçın ardından yaşananlar nedeiyle cezaya çarptırıldığı günün perde arkası ortaya çıktı. Gazeteci Mustafa Ateş, İlhan Palut'un Sivasspor oyuncusu Olarenwaju Kayode'ye ağır hakaretlerde bulunduğunu iddia etti.

"Bu hareket yakışmadı be hocam."

Gazeteci, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "İlhan Hocam, çalışkansın, başarılısın, Türk futbolunda önün açık. Ülkemizin en genç teknik direktörüsün. 1-0 sona eren Konya-Sivas maçından sonra soyunma odasında Kayode'ye herkesin önünde yaptığın ağır hakaretleri anlatmışlardı. Abartıyorsunuz demiştim. Bu hareket yakışmadı be hocam." ifadelerini kullandı.

Senin için hazırladığımız haberler