İlim nedir, ne anlama geliyor? İlim TDK anlamı...

25.02.2021 - 22:19 | Son Güncellenme: 25.02.2021 - 22:24

Günlük hayatta karşımıza çıkan 'İlim' kelimesinin çok merak edilmesiyle birlikte ilim sözcüğünün anlamı internette araştırılmaya devam ediyor. Konu tartışması yaparken, kitap okurken veya bir makale okurken karşımıza çıkan 'İlim' kelimesi ne anlama geliyor gibi sorular her geçen gün daha fazla artıyor. Biz de sizler için 'İlim' kelimesini araştırdık. Peki 'İlim' nedir, ne anlama gelir ve TDK anlamı nedir? Tüm sorularınızın cevabını yazımıza bulabileceksiniz.

İlim nedir, ne anlama geliyor? İlim TDK anlamı...

AJANSSPOR-HABER

Türk Dil Kurumu (TDK) resmi sitesi aracığılıyla kelimelerin anlamlarını açıklıyor. İlim kelimesi de vatandaşların sıkça karşılaştığı ve anlamını merak ettiği sözcükler arasında yer almaktadır. Peki ilim nedir, ne anlama gelmektedir? İşte yanıtı... 

İlim ne demektir?

İlim kelimesi Arapça bir sözcüktür. Arapçada 'İlm' olarak geçmektedir. Gerçekte birebir örtüşen ve bu konuda merak ile inanç üzerinden araştırma gerçekleştirme durumuna ilim denilmektedir. Dini açıdan ise alimlar tarafından da ele alınan alem de denilebilir. Hem bilgi alanlşarı hem de bilgide kesinlik kapsamında ilim kelimesi ele anılabilir. İslami açıdan yaratılan alemler şeklinde ifade dilebilir.

TDK'ya göre ilim ne anlama gelmektedir?

Türk Dil Kurumu'nun resmi sitesinde göre ilim bilime karşılık gelmektedir. Yunus Emre'nin "İlim ilim bilmektir/ilim kendin bilmektir" sözü durumu en iyi şekilde özetliyor. Diğer anlamı ise TDK'ya göre özelli ve nitelik anlamını taşımaktadır. 

Senin için hazırladığımız haberler