"İlk 11'lerde yabancı sayılarının ortalaması 7.52"

20.07.2020 - 15:06 | Son Güncellenme: 20.07.2020 - 15:06

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Nihat Özdemir yabancı sınırı ile ilgili açıklamalar yaptı. Peki gelecek sezon yabancı sınırının değişme ihtimali var mı? 2020-2021 sezonu seyircisiz mi oynanacak? İşte detaylar...

"İlk 11'lerde yabancı sayılarının ortalaması 7.52"

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Nihat Özdemir, TFF 1. Lig'den Süper Lig'e yükselen Hatayspor'un kupa töreninde yabancı sınırı hakkında açıklamlarda bulundu.

Gelecek sezonun yabancı kuralı nasıl olacak?

Kulüplerin itirazlarının sebebini anlamadığını ifade eden Başkan Özdemir, "TFF, kararı aldı ve uygulayacak. Birçok kulübümüz Tahkim'e gitti. Değişik bir karar çıkarsa, tabii ki oturup gözden geçireceğiz. Fakat, Tahkim Kurulu yönetimi onarsa, müracaatları reddederse 2020/21 sezonu 8 yabancıyla oynanacak.

Kulüplerimizin birçoğu neden itiraz ediyor anlamadım. 2019/20'de oynanan bütün maçlarda ilk 11'lerde yabancı sayılarının ortalaması 7.52. Bizim rakam 8. Neden bu 7.52 varken, 8 demişken bu itirazları yapıyorlar" dedi.

"Kulüpler maddi durumlarını ayarlamalılar

Kulüplerin finansal olarak durumlarını kontrol altına alması gerektiğini vurgulayan Özdemir, "Hem medyaya, hem de kulüp yöneticilerine sesleniyorum. 8 yabancı diye bakmasınlar. Birçok alt noktası var. Türk futboluna önem verdiğimiz kadar, altyapıdan gelene de önem veriyoruz. Mali şartlarda FFP'ye göre kulüpler maddi durumlarını ayarlamalılar" şeklinde konuştu.

Gelecek sezon seyircili mi oynanacak?

Koronavirüs salgını sebebiyle liglerin seyircisiz olarak devam ettiğini ifade eden Özdemir hedeflerinin gelecek sezon seyircili oynamak olduğunu söyledi.

Özdemir yaptığı açıklamada, "Hedefimiz maçı oynatmak ama seyircili oynatmak... Ana hedefimiz 11 Eylül'de başlayacak 2020-2021 sezonunu seyircili oynatmaktır. Stadyumun tam kapasitesi mümkün görünmüyor ama belki %40'ı olabilir. Devletimizin de izni önemli. Gerekli tedbirleri almalıyız" şeklinde konuştu.

Yasal uyarı: Bu haber Ajansspor.com tarafından yazılmıştır, kaynak gösterilmeden kullanılamaz.

Senin için hazırladığımız haberler