"İlk hedefimiz 2020 Tokyo Paralimpik Oyunları'na..."

04.03.2017 - 16:45 | Son Güncellenme: 04.03.2017 - 16:45

Türkiye Görme Engelliler Spor Federasyonu tarafından düzenlenen Türkiye Görme Engelliler Şampiyonası, Alanya Belediyesi Olimpik Yüzme Havuzu'nda başladı.

Türkiye Görme Engelliler Federasyonu Başkan Vekili Orhan Tanrıkulu, şampiyonanın açılışı öncesi basın mensuplarına yaptığı açıklamada, 100'ün üzerindeki sporcuyla Türkiye Yüzme Şampiyonası ve Milli Takım seçme yarışlarının yapıldığını söyledi. Türkiye'yi yurt dışında temsil edecek sporcuları seçmek istediklerini dile getiren Tanrıkulu, "Engelli bireylerin sesini duyuracak bir organizasyon. Alanya'daki bu organizasyon görme engellilere katkı sağlayacaktır." dedi.

Paralimpik oyunlarında şu ana kadar yer alamadıklarını hatırlatan Tanrıkulu yüzme branşının en çok kotaya sahip branş olduğuna işaret etti.

Tanrıkulu, "İlk hedefimiz 2020 Tokyo Paralimpik Oyunları'na en yüksek sporcu sayısıyla katılmak olacak. Makro hedefimiz bu şampiyonada seçilecek sporcularımız ile en yakın dünya şampiyonasına hazırlamak ve ülkemizi yurt dışında en iyi şekilde temsil etmek olacaktır." diye konuştu.

Görme engelli sporcuların katıldığı şampiyonanın açılış törenin ardından, 50, 100, 200, 400, 800 ve bin 500 metre serbest, sırtüstü, kelebek ve kurbağalama yarışları yapıldı. Şampiyona yarın sona erecek.

Senin için hazırladığımız haberler