'İlk iki ay suratıma dahi bakmadı' Irkçılık tartışması...

12.06.2020 - 10:34 | Son Güncellenme: 12.06.2020 - 10:41

'İlk iki ay suratıma dahi bakmadı' Irkçılık tartışması...

Eşinin ırkçı paylaşımları nedeniyle Los Angeles Galaxy ile olan sözleşmesi feshedilen Aleksandar Katai için şok iddia. Eski takım arkadaşı, Katai'nin ilk iki ay hiç yüzüne bakmadığını söyledi. Dahası da var...

ABD'de George Floyd'un polis tarafından öldürülmesinin ardından siyahlara yönelik ırkçılık tartışması tekrar alevlendi. İnsanlar protesto için sokaklara dökülürken Siyah Hayatlar Önemlidir (Black Lives Matter) hareketi geniş kitlelere ulaştı.

Tüm bu tartışmaların ortasında Katai'nin eşi ırkçı paylaşımlarda bulunmuştu. Bunun üzerine Los Angeles Galaxy kulübü oyuncusunu tesislere çağırdı ve onunla uzun bir toplantı yaptı. Katai sosyal medya hesabı üzerinden bir özür mesajı yayımlasa da bu ayrılığı engelleyemedi ve oyuncunun sözleşmesi feshedildi.

2019'da Katai ile Chicago Fire'da beraber forma giyen CJ Sapong, Fubo TV'de çarpıcı açıklamalarda bulundu. 

Gana asıllı oyuncu bir önceki takımı Philadelphia Union'da takımın %60'ının siyahi olduğunu ancak Chicago'ya gittiğinde sadece üç kişi olduklarını söyledi.

'İki ay suratıma bakmadı'

Katai ile ilgili deneyimini ise şu sözlerle anlattı:

"Eşinin paylaşımlarını gördüğüm anda aslında bildiğim, deneyimlediğim şeylerin doğru olduğu kanıtlandı. Chicago'ya geldiğimde takım arkadaşlarımla tanışmak istedim. Herkesle konuşmaya çalışıyordum. Ama size yemin ederim ki Katai ilk iki ayımda benim suratıma dahi bakmadı."

Daha önce kendi halinde takılan, sadece idmana gelip giden ve iletişim kurmayı tercih etmeyen futbolcularla tanıştığını söyleyen Sapong, "Onlarla nasıl başa çıkabileceğimi biliyordum. Onları sıkmıyordum. Ama maçtayken, takımın başarısı için iletişim kurmamız gerekirken yüzüme bile bakmamak mı? Burada neler oluyor?" ifadelerini kullandı.

'Gollük pozisyonda bana pas atmıyordu'

"Bu davranışları daha ileriye de gitti. Ben gol atabilecek pozisyonlardayken bana pas atmıyordu. İmkansız bir açıda oluyordu, ben de arka direğe çok güzel koşular yapıyordum ama o topu dar açıdan 90'a göndermeye çalışıyordu. Bu videoları antrenörlere gösterdim: "Bu koşulara bakın. Neyi daha iyi yapabilirim?" Çünkü onların düşüncelerini öğrenmek istiyordum."

AJANSSPOR

Senin için hazırladığımız haberler