İlker Şentürk: “Kısa dönemde başarılı sonuçlar aldık”

24.06.2017 - 20:19 | Son Güncellenme: 24.06.2017 - 20:19

12-18 Haziran 2017 tarihleri arasında Bulgaristan’da düzenlenen IHF Challenge Trophy turnuvasında ikinci olarak gümüş madalya kazanan Milli Takımımız, 2020 Erkekler Avrupa Şampiyonası ana eleme gruplarında mücadele etme hakkı elde etti.

İlker Şentürk, 2020 Avrupa Şampiyonası ilk eleme grubu müsabakalarında 1 galibiyet 1 beraberlik, BAKÜ 2017 İslam Oyunlarında 4 galibiyet 1 mağlubiyet(finalde kaybettik) ve son olarak IHF Trophy 2017 Bulgaristan’da da 6 müsabakadan 5 galibiyet, finalde 1 mağlubiyet ile başarılı bir performans gösterdi.

Milli Takımımız ile ilk 6 aylık performansı değerlendirmesini istediğimiz İlker Şentürk, “Son turnuvamızdan başlamak istiyorum. Trophy maçlarına 16-24 yaş grubu oyuncularımız katıldı. İlk defa bu yaş grubuyla beraber olduk. Uzun ve iyi bir kamp dönemi geçirdik. Fakat hazırlık maçı yapamadan trophy maçlarına gittik. Ancak genç arkadaşlarımız ile finale kadar uzandık ve 2.olduk. Bizim için önemlisi 2020 Avrupa Şampiyonasına katılma yolunda tekrar özgüvenimiz yerine geldi. Çünkü ilk göreve başladığımızda hazırlık yapamadan Estonya maçlarına çıktık. 1 galibiyet 1 mağlubiyet ile elemeyi geçemedik ve IHF Trophy ile bu şansı tekrar yakaladık.

Benim için önemli olan savaşan ve milli ruhu, kazanma arzusunu ortaya koyan bir milli takım yaratmak. Yavaş yavaş bunu başarmaya başladık. BAKÜ İslam Oyunları ve ardından Trophy bizim amaçlarımıza ulaşmamız noktasında çok katkısı oldu. Biz ne kadar çok maç yapar ne kadar çok finallerde olur, kazanmayı bilirsek, seviyemizi her zaman arttırmış olacağız. Hentbol ailemiz içinde rakiplerimizin adı olmayan ekipler olduğunu söyleyen bir çok kişiler var. “Hentbolde söz sahibi değiller” diye. Ancak biz kazanmayı tekrar öğrendik. Bu geçiş aşamasında milli ruhu yaşatma noktasında, bu iki turnuva bize çok değer kattı. Artık bir çok ülkeden hazırlık maçı teklifi geliyor. Bizler yavaş yavaş kalitemizi arttıracağız” dedi. 

“Kısa dönemde başarılı sonuçlar aldık”

Şentürk sözlerine devam ederek, “Kısa dönemde başarılı sonuçlar aldık. Emin adımlar ile ilerliyoruz. Turnuva dönüşünde tüm oyuncularım ile tek tek görüştüm ve gelişim noktalarının nereleri olduğunu, nasıl gelişim kaydedeceklerini aktardım. Onlarda bana söz verdiler. Çalışacaklar. Bizde teknik ekip ile ilk 6 ayda nerede ne yaptık geriye dönük olarak incelemeye başladık. Eksiklerimizi belirliyoruz. Ayrıca turnuva sonrası tüm milli takıma oyuncu gönderen antrenör arkadaşlarım ile iletişime geçtim. Hem teşekkür ettim hem de oyuncularımızın durumlarını paylaştım. Milli Takımımız benim, onun, senin değil! Hepimizin milli takımı. Bu sebeple onların geri bildirimlerini almak ve eksiklerimizi belirlemek bize her zaman fayda sağlayacaktır. Bize şuana kadar desteğini esirgemeyen THF Başkanımız Bilal Eyuboğlu ve Yönetim Kurulumuzun hentbolun gelişimi için ileriye dönük projeleri, bizim ivmemizi hızlandıracaktır. Ne kadar çok bu genç oyuncular bir arada oynar ise başarılı oluruz. Federasyonumuzun da bu konuda katkıyı esirgemeyeceğini biliyorum”dedi. (hentbolhaber.net)

Senin için hazırladığımız haberler