İlyas Çanakçı'nın muhteşem başarı öyküsü!

23.07.2019 - 18:27 | Son Güncellenme: 23.07.2019 - 15:28

Avrupa U20 Atletizm Şampiyonası'nda 4x400m bayrak yarışında Türkiye’ye altın madalyayı getiren sporculardan İlyas Çanakçı’nın, eski Konya Atatürk Stadyumu’nun yıkılması nedeniyle sokakta ve evde antrenman yapan sporculardan biri olduğu ortaya çıktı.

İsveç’te düzenlenen Avrupa U20 Atletizm Şampiyonası’nda 4x400m bayrak yarışı finalinde Türkiye 3:08.34 ile Avrupa’da yılın en iyi U20 derecesine imza atarak altın madalya kazandı. 17 yaşındaki milli atletimiz İlyas Çanakçı’nın son düzlükteki atağı ise altın madalyaya uzanmamızda büyük rol oynadı.

Milli atletlerimiz Oğuzhan Kaya, Kubilay Ençü, Berke Akçam ve İlyas Çanakçı'nın başarısının ardından muhteşem zafere giden yolda bir Türkiye gerçeği ortaya çıktı. SÖZCÜ, 27 Ekim 2018'de “Milli Sporcular Millet Bahçesine Feda Ediliyor” manşeti ile Milli sporcuların tren istasyonu parkında şampiyonaya hazırlandığını duyurmuştu.

Geçtiğimiz yıl yıkılan ve 60 branşta sporcunun faydalanabildiği Konya Atatürk Stadyumu'nun ardından tesis yıkılan sporcular, sokaklarda ve evlerinde antrenmanlarına devam etmişlerdi. Konya Tren Garı İstasyon Park'ında antrenmanlarına devam eden Milli sporculardan birisi de, 4×400 metre bayrak yarışında Türkiye’nin altın madalya kazanmasında önemli rol oynayan, yurda döndüğünde “Türk ‘bitti’ demeden bitmez” açıklamalarında bulunan İlyas Çanakçı'ydı… (Skor Sözcü)

Senin için hazırladığımız haberler