İngiltere futbolunda bir ilk! Rebecca Welch tarihe geçti...

05.04.2021 - 20:06 | Son Güncellenme: 05.04.2021 - 20:23

Dış haberler... İngiltere futbolunda bir ilk yaşanıyor. Bugün, İngiltere Lig 2 ekiplerinden Harrogate ve Port Vale arasındaki müsabakayı yönetmesi için kadın hakem atandı. Bundan önce hiçbir kadın hakem, orta hakem olarak görevlendirilmemişti. Rebecca Welch, bu atamayla beraber İngiliz futbolunun tarihine geçti. İşte detaylar...

İngiltere futbolunda bir ilk! Rebecca Welch tarihe geçti...

AJANSSPOR - HABER

Tam 10 yıldır İngiltere'de kadınlar arasında oynanan maçlarda düdük çalan Rebecca Welch, bugün federasyon tarafından Lig 2 maçına atandı. Harrogate - Port Vale müsabakasında orta hakem olarak görevlendirilen Welch, "Böyle bir şeyi hayatım boyunca hiç beklememiştim." şeklinde konuştu. Welch'in EFL 2 maçının hakemi olarak belirlenmesinde federasyonda görev yapan eski hakemlerden Mike Riley ve uzman Mike Jones karar verdi. Futbol otoriteleri, bu kararın teşvik edici nitelikte olmasını ümit ediyor.

Welch, "Bu kararı beklemiyordum..."

Hakemlik kariyerine geç sayılabilecek bir yaşta başlayıp (27) tam 10 yıl süreyle çeşitli müsabakalarda görev alan Rebecca Welch, şu an için İngiltere'deki en prestijli kadın hakemlerin başında geliyor. Nitekim onu çeşitli futbol organizasyonlarında; kadınlar arasında oynanan uluslararası maçlarda veya FA Cup Kadınlar Finali'nde görebilirsiniz.

Bugün, Welch; İngiltere futbolunun öncülerinden biri olmakla şereflendirildi. Federasyon kararı sonrası şaşkınlığını gizlemeyen hakem, "11 yıl önce hakem olmaya karar verdiğimde böyle bir şeye ihtimal vermiyordum. Hayatım boyunca hep liyakata inandım. 10-15 yıl içinde Premier Ligi maçlarına kadın hakemler atanmaya başlayacak." dedi. 

"Kızlar futboldan korkuyor..."

Rebecca Welch'e ilk destek kadın futbolculardan geldi. Wandsworth Borough FC futbolcularından Kirsty Mulcahey ve takımın kaptanı Emma Connell, sporda eşitlik vurgusunun altını çizerek; günümüz dünyasında pek çok kız çocuğunun futboldan korktuğunu, futbola yanaşmaya çekindiğini belirtti.

Senin için hazırladığımız haberler