İngiltere hükümeti, Türkiye'yi yüksek risk grubuna aldı!

07.05.2021 - 19:49 | Son Güncellenme: 07.05.2021 - 19:59

Şampiyonlar Ligi finali İstanbul'dan alınacak mı? İngiltere'den arka arkaya çarpıcı adımlar geldi. İngiltere hükümeti, Türkiye'yi yüksek risk grubuna aldı.

İngiltere hükümeti, Türkiye'yi yüksek risk grubuna aldı!

DIŞ HABER - AJANSSPOR

29 Mayıs’ta Manchester City ve Chelsea arasında oynanacak Şampiyonlar Ligi finali öncesi flaş bir gelişme yaşandı. 

 

Dün Manchester City ile Chelsea arasındaki maçın İngiltere'de oynanması adına Aston Villa, UEFA’ya resmi başvuruda bulundu. 

 

Pedro Pinto: ''UEFA'nın böyle bir planı yok''

Bu gelişmenin ardından UEFA Medya Sorumlusu Pedro Pinto, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada "Şampiyonlar Ligi finalinin Birleşik Krallık'ta olma ihtimaline dair İngiliz basınında spekülasyonlar görüyorum. UEFA'nın Finali istanbul'dan alma planı olmadığını söyleyebilirim" ifadelerini kullandı.

 

İngiltere hükümeti Türkiye’yi yüksek risk grubuna aldı

Bugün ise İngiltere’den final konusunda başka bir adım geldi. İngiltere hükümeti, Türkiye’yi koronavirüs pandemisi nedeniyle yüksek riskli  ülkeler kategorisine aldı.

 

Bu gelişmeyi doğrulayan İngiltere Ulaştırma Bakanı Grant Shapps ise "Federasyon bu konuda UEFA ile görüşüyor. Finale ev sahipliği yapmaya açığız. Taraftarlar Türkiye’ye gitmemeliler." dedi. 

 

Shapps, UEFA’nın son kararını beklediklerini de ekledi. 

Şampiyonlar Ligi finali ne zaman oynanacak?

Karşılaşma iki İngiliz ekibi Manchester City ile Chelsea arasında 29 Mayıs 2021'de Atatürk Olimpiyat Stadyumu'nda oynanacak.

Senin için hazırladığımız haberler