İngiltere'de TFF danışmanına ırkçılık soruşturması

17.12.2021 - 21:52 | Son Güncellenme: 17.12.2021 - 22:23

IFAB teknik kurul üyesi ve TFF danışmanı David Elleray ırkçılıkla suçlanarak İngiltere'de soruşturma başlatıldı. Soruşturma Ocak ayında başlıyor. İşte detaylar...

İngiltere'de TFF danışmanına ırkçılık soruşturması

IFAB teknik kurul üyesi ve TFF danışmanı David Elleray ırkçılıkla suçlanarak İngiltere'de soruşturma başlatıldı. Bağımsız soruşturma Ocak ayında başlıyor. İşte detaylar...

FA tarafından görevlendirilen bir hukuk firması tarafından yürütülecek soruşturma, Elleray hakkında ortaya atılan yeni iddiaları inceleyecek. Elleray, bağımsız bir soruşturma ile karşı karşıya kaldı. Irkçılık ile yapılacak olan soruşturma Ocak ayında başlayacak.

 

 67 yaşındaki eski Premier Lig hakemi, FA hakemler komitesinin başkanı ve İngiliz hakemlerin bekçisi olan Elleray, ayrıca ülkemizde TFF danışmanlığı ve IFAB teknik kurul üyeliği bulunuyor. Elleray, Uluslararası Futbol Birliği Kurulu'nda teknik görevli olarak, futbolun kurallarını belirleyen organizasyon içinde de önemli bir konuma sahiptir.

İŞTE O İDDİALAR

2014'te St George's Park'taki bir hakem konferansında Elleray, siyahi eski bir FA çalışanına şunları söyledi: “Oldukça bronzlaşmış görünüyorsun” ve “kömür madenine mi gittin?”. FA, o sırada bir şikayet almadığını, ancak basında iddiaların ortaya çıkması ve Elleray'ın FA Konseyi Davranış Kurallarını ihlal ettiğini tespit etmesi üzerine konuyu araştırdığını açıkladı. Elleray özür diledi, eşitlik ve çeşitlilik eğitim kursuna alındı ​​ve kuralları hatırlattı. Ancak, yorumlara tanık olan bir FA personelinin o sırada olayla ilgili şikayet etmeye çalıştığı ve daha ileri gitmediğini iddia ettiği ortaya çıktı. FA, yeni bağımsız soruşturma davayı yeniden incelemeyecek olsa da, olayla ilgili yeni gerçekler ortaya çıkarsa, daha geniş soruşturma açacak.

Senin için hazırladığımız haberler