Inkoom: Benim için en özeli Türkiye'ydi

02.05.2020 - 12:03 | Son Güncellenme: 02.05.2020 - 12:11

Kariyerinde 10 farklı ülkede futbol oynayan Samuel Inkoom, Antalyaspor'da oynadığı dönemi unutamıyor. Ganalı futbolcu, kendisi için oynadığı en özel ülkenin Türkiye olduğunu söyledi.

Inkoom: Benim için en özeli Türkiye'ydi

2015-2016 sezonunun devre arasında Potekiz'in Boavista takımından Antalyaspor'a transfer olan ve sonraki sezonun yine devre arasında yolların ayrıldığı Samuel Inkoom, Ajansspor'dan Koray Geçgel'in sorularını yanıtladı. Gürcistan takımlarından FC Samtredia forrmasını giyen Ganalı futbolcu, Türkiye'de yaşadıklarından, aldığı 1 yıllık men cezasına kadar pek çok şeyi anlattı.

Kırmızı-Beyazlı formayı sadece 1 yıl giyebilen Ganalı futbolcu, Türkiye macerasının kısa sürmesini teknik adam ve yönetim tasarrufu olarak yorumladı. O dönemde takım arkadaşları ve taraftarla çok iyi anlaştığını söyleyen 31 yaşındaki futbolcu, "Antalyaspor’da çok çalıştım. Takım arkadaşlarımı ve taraftarlarla çok iyi anlaşıyordum. Her şey çok iyi gidiyordu. Bazı yanlış anlaşılmalar oldu. Ben sadece oynamak ve taraftarı mutlu etmek, takımımla iyi bir yere gelmek istiyordum. Başkan Ali Şafak Öztürk ile konuştum. Onların kararına saygı duydum. Sonuçta ben de profesyonel bir futbolcuyum, teknik direktörlerin kararlarına da saygı duyarım. Sadece futbol oynarım çünkü bana bu nedenle para ödeniyor. Türkiye'den pek çok kulüpten farklı teklifler aldım ama o dönemde ayrılmanın daha doğru olacağını düşündüm" dedi.

"2018'de geri dönme şansım oldu"

Ali Şafak Öztürk'ten sonra göreve gelen Cihan Bulut'un başkan olduğu 2018 yılında Antalyaspor'a geri dönmek için görüşmelerin olduğunu söyleyen Samuel Inkoom, "Antalyaspor'da yeniden oynamak için şansım vardı. Başkan ve Selami Şahin ile konuşuyordum. Bire bir görüşme de yaptık. Beni takımda istedikleri ama o dönemde bazı para problemleri olduğu söylendi. Kulüpte bazı oyuncuların takımdan ayrılması için bekleniyordu. Bazı oyuncular da kontratlarını sonlandırıyordu. Bu dönemde küçük yanlış anlaşılmalar oldu ve bence bu yüzden transferde işler yürümedi. Beni geren bazı şeyler de vardı. Finansal problemler nedeniyle bu gerçekleşmedi" diye konuştu.

"Taraftar geri gelmemi çok istedi"

Transfer görüşmelerinin olduğu dönemde Antalyaspor taraftarının kendisine çağrıda bulunduğunu ifade eden Ganalı savunma oyuncusu, "Taraftarlar sosyal medyadan beni sevdiklerini ve geri gelmemi istediklerini yazıyordu. ‘Adamsın, seni seviyorum’ gibi mesajlar atıyorlardı. Gelmemi istemeleri beni çok mutlu ediyordu ve ben de çalışmayı, oynamayı seven biriyim. Bazı taraftarlar havaalanına benim için gelmişti. Geri gelmeyi ve oynamayı çok isterim çünkü Antalyaspor’u çok seviyorum" sözlerine yer verdi.

Türkiye'yi unutamıyor

Kariyerinde Gana, İsviçre, Ukrayna, Fransa, Yunanistan, ABD, Portekiz, Türkiye, Bulgaristan ve Gürcistan liglerinde oynayan Inkoom, Türkiye'de oynamanın kendisi için en özeli olduğunu söyledi.

Türkiye'de çok mutlu günler yaşadığını söyleyen Inkoom, "Galatasaray, Fenerbahçe, Beşiktaş’ı izledim. Şampiyonlar Ligi maçlarını gördüm. Statlar doluydu ve ülke futbolu çok seviyordu. İnsanlar çok arkadaşçaydı. Antalya’ya geldiğim zaman taraftarların ne kadar sevecen olduklarını da gördüm. Bu yüzden orayı seviyorum. Türk medyasına ve herkese çok saygı duyuyorum. Onlar bu oyuna tutkuyla bağlılar. Türkiye Ligi’ni üst seviye gelmesi için destekliyorlar ve bu çok iyi bir şey. Umarım bir gün geri dönebilirim. Ancak bildiğiniz gibi şu anda Gürcistan 1. Lig’inde oynuyorum ve takımımı da seviyorum. Şu anda bir koronavirüs süreci var ve tüm her şey, aktiviteler durdu. Bu futbol kim bilebilir, belki bir gün tekrar Türkiye’de oynayabilirim" ifadelerini kullandı.

"Türkiye'den görüştüğüm kişiler var"

Türkiye'den halen görüştüğü kişiler olduğunu belirten Inkoom, "Ferhat Kaplan ve tercüman Süleyman Sincar konuşuyorum. Süleyman benim için çok iyi biri. Antalyaspor’u çok seviyor. Başkan Ali Şafak Öztürk ile de konuşuyoruz. O da çok iyi bir başkan ve iyi biri, onu çok seviyorum. Antalyalı taraftarları da çok seviyorum" dedi.

1 yıl futboldan men edilmişti

2017 yılında eski menajeri Andy Evans’a olan borcu nedeniyle FIFA tarafından 1 yıl futboldan men edilen Inkoom bu konuyla ilgili olarak ise, "Dnipro'ya transferimde bazı menajer komisyonları vardı. Yanlış anlaşılan durumlar oldu. Menajer ödemeyi reddetmişti. Sözleşmeyi Dnipro ile imzalayan menajer ile ilgili bir durumdu. Ödeme reddedilince beni FIFA’ya gönderdiler. Ben döndüm ve futbol oynamaya devam ediyorum" diye anlattı.

Senin için hazırladığımız haberler