"İnşallah Federer ile oynarım"

26.04.2015 - 11:24 | Son Güncellenme: 26.04.2015 - 11:24

TEB BNP Paribas İstanbul Open Erkekler Tenis Turnuvası'nda ana tabloda mücadele edecek milli tenisçi Marsel İlhan, ilk turu geçip, ikinci turda dünya iki numarası Roger Federer ile karşılaşmak istiyor.

İlk turda eşleştiği Finlandiyalı Jarkko Nieminen'i geçmesi halinde ikinci turda Federer ile karşılaşacak olan Marsel, yaptığı açıklamada, İstanbul'da ilk defa böyle bir turnuva oynayacağını belirterek, "Burada ilk defa kendi seyircim önüne çıkacağım. Seyirci olunca her zaman iyi oynuyorum. Bu sene çok iyi gidiyorum, çok formdayım. Bu formumu devam ettirmek istiyorum. Haftaya 80 numara oluyorum. Bu turnuvada ilk maçı kazanıp, inşallah Federer ile oynarım" diye konuştu. 

Bu turnuvanın Türk tenisi için çok önemli olduğunu, Federer gibi çok önemli bir ismin burada oynayacağını vurgulayan milli tenisçi, "Federer'in İstanbul'u seçmesi bence çok güzel bir şey. Çünkü Federer her turnuvayı oynamıyor. Şu anda formda, dünyada 2 numarada. Tüm hafta boyunca güzel maçlar olacak" ifadelerini kullandı. 

"Öz güvenim yükseldi"
Bu yıl kariyerinin en iyi derecesine ulaşarak dünya sıralamasında 77'inciliğe kadar yükselen Marsel İlhan, çıkışını tecrübeye bağladı.

Bu sene oyunundan çok memnun olduğunu dile getiren Marsel, şunları kaydetti:
"Kariyerimde kötü bir dönem geçirdim ama artık onu atlattım. İyi bir çizgi yakaladım. Böyle devam ettikten sonra mutlaka bir şey yakalayacağım. Çıkışım yaşla alakalı, daha olgunlaştım. Çok turnuva oynadım, tecrübe kazandım.  Bu sene oynadığım tenisten memnunum.  Kendimden o kadar eminim ki bazı maçları çıkıp alıyorum. Şu anda aynı çizgide gidiyor olmam önemli, öz güvenim yükseldi."

Türkiye'de kadın tenisinde daha fazla isim olmasını, erkek tenisinde fazla sporcunun olmamasını da değerlendiren Marsel, "Erkek tenisi için biraz daha zor ama bu da bir süreç. Şu anda Cem İlkel yavaş yavaş geliyor. İlk 100'de 3-4 Türk tenisçi olursa çok iyi olur. Umarım bundan sonra daha çok turnuvalar olacak. Daha çok tenisçi çıkacak" şeklinde konuştu. 

"İlk 50'ye çok uzak değilim"
Bu yıl hedefinin en yakın zamanda dünya sıralamasında ilk 50'ye girmek olduğunu aktaran Marsel, "Bu sene çok fazla puan aldım. Böyle devam ederse ilk 50'ye çok uzak değilim. Belki sene sonunda belki daha erken olabilir" dedi.

Önünde Fransa Açık, Wimbledon ve ABD Açık olduğunu vurgulayan milli tenisçi, "Şu anda Fransa Açık'ta direkt ana tabloda oynamayı garantiledim. Wimbledon'a da direkt katılacağım. Oralarda üst turları görmek istiyorum" diyerek sözlerini tamamladı.

Senin için hazırladığımız haberler