İntörnler hastanede çalışmaya mı başlıyor? YÖK...

13.04.2020 - 16:16 | Son Güncellenme: 13.04.2020 - 16:18

YÖK açıklama yaptı mı, intörnler hastanelerde mi çalışacak, gönüllü mü çalışacaklar, ne kadar maaş alacaklar, mezun mu edildiler, mezuniyet töreni mi olacak, son sınıf öğrencileri Üniversite hastanesinde mi çalışacak, Sağlık Bakanı ne açıklaması yaptı, istihdam mı açıldı, alım mı olacak ve daha fazlası detaylar haberimizde...

İntörnler hastanede çalışmaya mı başlıyor? YÖK...

Tıp Fakültesi son sınıf öğrencileri koronavirüs salgını nedeniyle üniversitelerde görev alıp almayacağı araştırılmaya başladı. Son zamanlarda çıkan haberler sonrası bazı intörnler ''Biz şimdinin değil, geleceğin doktoruyuz'' tepkileri vermeye devam ederken son kararın ne olduğunu da araştırmaya başladılar. 

Koronavirüs salgını ülkemizde artış göstermeye başladığı zaman tüm okulların tatil olmasına neden olmuştu. Uzaktan eğitim ve uzaktan sınav gündeme gelmesi ile birlikte bazı son sınıf öğrencileri mezun edilecek mi diye araştırmalara devam ediyor. Özellike Tıp Fakültesi son sınıf öğrencileri (intörnler) bu durumda hastanelere mi yerleştirecek? 

Doktor olarak mı görev yapacaklar? Mezun mu edilecekler? Mezuniyet töreni nasıl olacak? Hangi şartlarla mezun edilecekler? İşte detaylar haberimizde...

Şuan henüz net karar alınmasa da bazı Prof. Doktor'lar bu karar için üniversite rektörlerine yazı yazmaya başladı. Tam net kararın ne zaman alınacağını soran bazı Doktor'lar bu konuda öğrencilerine net bilgi vermek için kararın hemen alınmasını istiyorlar.

Karar henüz ulaşmamış olsa bile Doktor'lar ve öğretim üyeleri istihdam açılmasını da eklemeye başladı. Öğrencilerin mezun edilme şartlarını da sundular. 

Senin için hazırladığımız haberler