İran'ı çıldırtacak hareket! Rekabi Başörtüsüz Yarışarak Bir İlke İmza Attı

Orhan Gülek
17.10.2022 - 16:49 | Son Güncellenme: 17.10.2022 - 16:56

İran'da başörtüsünü kurallara uygun bağlamadığı gerekçesiyle alındığı gözaltında hayatını kaybeden Mahsa Amini'nin ardından başlayan protestolarda Elnaz Rekabi başörtüsüz yarıştı

İran'ı çıldırtacak hareket! Rekabi Başörtüsüz Yarışarak Bir İlke İmza Attı

AJANSSPOR - HABER

İran'da 13 Eylül günü başörtüsünü kurallara uygun takmadığı gerekçesiyle ahlak polisi tarafından gözaltına alınan ardından komalık bir halde kaldırıldığı hastanede hayatını kaybeden Mahsa Amini'nin ölümüyle başlayan protestolar devam ediyor.

Şimdiye kadar zorunlu başörtüsü kuralı nedeniyle birçok olimpiyattan geri kalan İranlı sporculardan Elnaz Rekabi, bu kez başörtüsüz final elemelerine katılmayı tercih etti.

Elnaz Rekabi, başörtüsü olmadan katıldı

İranlı sanatçıların, ünlülerin, sporcuların destek verdiği protestolar polisin sert müdahalesinde onlarca insanın hayatını kaybetmesine rağmen devam ederken İran rejimini kızdıracak son protesto Seul'den geldi. Şimdiye kadar İran'ın başörtüsü kuralı nedeniyle birçok kadın sporcu yurt dışında yarışma şansını kaçırırken Seul'de düzenlenen olimpiyat elemelerinde İran'ın milli sprocusu Elnaz Rekabi, başörtüsü olmadan katıldı.

İlgini Çekebilir
İran Milli Takımı'ndan maç öncesi Mahsa Amini protestosu
Habere Git

Rekabi, ülkesine döndüğünde ceza alabilir

Şimdiye kadar tüm yarışmalara başörtüsü ile katılan Rekabi, Seul olimpiyatlarında bir ilke imza attı. İran'daki kadınlara destek veren milli sporcu Rekabi, başı açık yarıştı. Üstelik Elnaz Rekabi, ülkesine döndüğünde ceza alabilir fakat bu durumu hiç önemsemedi.

Binlerce insan Elnaz Rekabi'ye destek verdi

İran rejimine karşı gelenler ve İranlı kadınların özgürlüğünü destekleyen binlerce insan Elnaz Rekabi'nin videosunu sosyal medyada paylaştı ve destek verdi. Birçok kişi, ''Bu İran için büyük bir adım'' yorumunda bulundu.

Senin için hazırladığımız haberler