İrfan Can Kahveci'nin golü bu yüzden iptal edilmiş! Şort detayı

İsa Kethüda
05.04.2021 - 21:58 | Son Güncellenme: 05.04.2021 - 22:19

Fenerbahçe haberleri... Süper Lig'in 32. hafta maçında Fenerbahçe'nin sahasında Denizlispor'u 1-0 mağlup ettiği karşılaşmada İrfan Can Kahveci'nin 84. dakikada attığı gol iptal edildi. Peki İrfan Can Kahveci'nin attığı gol neden iptal edildi? İşte detaylar...

 İrfan Can Kahveci'nin golü bu yüzden iptal edilmiş! Şort detayı

Hüseyin ÖZKÖK -AJANSSPOR

Fenerbahçe'nin Denizlispor'u 1-0 yendiği karşılaşmada 83. dakikada İrfan Can Kahveci'nin ağlara gönderdiği top, uzun süren VAR incelemesinden sonra iptal edildi.

Pozisyonda İrfan Can'ın şutunda kaleci Cenk topu görüyor ve o yöne doğru atlıyor. Ancak o sırada top ofsaytta olmayan Szalai'ye çarparak yön değiştiriyor ve kale sahası içindeki Samatta'yı da geçerek kaleye giriyor.

İki ihtimal var

Burada golün iptal olabilmesi için iki ihtimal mevcut. Birincisi İrfan Can'ın şutunda top kaleye girmeden önce çok hafif de olsa Samatta'ya değip kaleye öyle girmiş olması. İkincisi de yine Samatta'nın aktif alanda hareketiyle kaleciyi rahatsız etme ihtimali.

Top Samatta'ya değdiği için VAR'a gidilmedi

Eğer ikinci ihtimal olsa VAR'ın Cüneyt Çakır'ı monitöre çağırıp karar vermesi istemesi gerekirdi. Ancak anlaşılan o ki VAR, Szalai'den seken toptan sonra ofsayt pozisyonunda bulunan Samatta'ya değdiğini tespit ederek golü iptal etti. Değmenin çok hafif olması ise bu tespitin normalinden uzun sürmesine neden oldu.

Senin için hazırladığımız haberler