Rangers - Celtic 1-2 (MAÇ SONUCU - ÖZET)

03.04.2022 - 16:10 | Son Güncellenme: 03.04.2022 - 16:34

İskoçya Premiership'te, Rangers ile Celtic arasında derbi maçı oynandı. Maç 2-1 biterken, ezeli rekabette bu kez kazanan Celtic oldu. İşte detaylar...

Rangers - Celtic 1-2 (MAÇ SONUCU - ÖZET)

AJANSSPOR HABER

İskoçya Premiership'te Rangers, evinde Celtic'i konuk etti. İskoç derbisi, 2-1 konuk ekip üstünlüğü ile tamamlandı.

Gol perdesi erken açıldı

Ezeli rekabet içinde olan taraflar arasında oynanan dev derbide gol perdesi erken açıldı. Henüz karşılaşmanın 3. dakikasına girildiğinde ev sahibi takım durumu 1-0 yaptı. Rangers'ta Ramsey, Kent'in asistini gole çevirmeyi başardı.

Hızlı başlayan maçta cevap gecikmedi

Hızlı başlayan dev maçta Celtic, 3. dakikada yediği gole fazla geçmeden cevap vermeyi bildi. Konuk ekibin Avustralyalı orta sahası Rogic, eşitliği getiren golü kaydetti.

Derbi Yeşil-Beyaz'a büründü

Zorlu mücadelenin 43. dakikasında durum 2-1 oldu. Carter-Vickers, Celtic'in 2. golünü atarken, Ibrox Stadyumu'nda son sözü söyleyen isim oldu. Dev karşılaşmayı kazanan taraf, Celtic oldu.

Rangers şansı kaçırdı

Celtic ile Rangers arasında yaşanan şampiyonluk yarışında bu maç büyük öneme sahipti. Karşılaşma öncesi lider Celtic ile arasında 3 puan fark olan Rangers, kendi evinde derbiyi kazanarak, puanları eşitlemeyi planlıyordu. Hedeflenen olmayınca Yeşil-Beyazlılar, puan farkını 6'ya çıkardı.

32 maçta 25 galibiyet, 4 beraberlik ve 3 mağlubiyet elde eden Celtic, 79 puan ile lider olurken, 22 galibiyet, 7 beraberlik ve 3 mağlubiyet alan Rangers ise 73 puan ile 2. sırada yer aldı.

Senin için hazırladığımız haberler