Fenerbahçe'de hedef Pape Gueye ve Timo Werner!

16.11.2023 - 08:18 | Son Güncellenme: 16.11.2023 - 08:30

Süper Lig takımlarından Fenerbahçe, transfer çalışmalarını sürdürüyor. Sarı-Lacivertli takım orta saha oyuncusu Pape Gueye ve forvet Timo Werner ile ilgileniyor.

Fenerbahçe'de hedef Pape Gueye ve Timo Werner!

Milli araya lider giren Trendyol Süper Lig ekiplerinden Fenerbahçe, ara transfer döneminde kadrosunu güçlendirmek için çalışmalarına devam ediyor. Tecrübeli teknik adam İsmail Kartal, yönetimden bir orta saha isterken Edin Dzeko'nun yanına bir de yıldız forvet ismi ortaya çıktı.

Krunic'in yerine Pape Alassane Gueye

Fanatik'te yer alan habere göre; Fenerbahçe’nin ocakta orta saha transferi yapmasına kesin gözüyle bakılıyor. İsmail Kartal’ın yaz döneminde bu bölge için 1 numarası Milan’lı Rade Krunic’ti. Ancak yoğun çabalara rağmen Boşnak yıldıza imza attırılamadı. Krunic, başarılı çalıştırıcının hâlâ listesinde. Ancak Kartal’ın yönetimden öncelikli olarak bu kez başka bir yıldızı istediği öğrenildi: Pape Alassane Gueye... Marsilya’da forma giyen Senegalli oyuncunun sözleşmesi sezon sonunda bitecek.

Yönetim Gueye'nin şartlarını araştırıyor

24 yaşındaki futbolcu hem 6 numara hem de 8 numara olarak görev yapabiliyor. Transferin gerçekleşmesi halinde orta sahanın merkezinde İsmail Yüksek’in defansif rolünü üstlenebilir, Fred’le rekabete de girebilir. Fenerbahçe Yönetimi’nin, Pape Gueye’nin şartlarını araştırmaya başladığı öğrenildi.

İlgini Çekebilir
Ali Koç'tan Bakan Yerlikaya'ya özel mektup
Habere Git

Sevilla'da kiralık olarak forma giydi

Sarı- Lacivertliler’in, Senegalli yıldızın menajerlik şirketi ROOF’la kısa süre içinde temasa geçmesi bekleniyor. Diğer yandan Marsilya ile pazarlıkların da bu ay içinde başlaması muhtemel. Sol ayağını kullanan Gueye, 1.89 m. boyunda. 24 yaşındaki futbolcu alt yaş kategorilerinde Fransa’nın formasını giydikten sonra A Milli Takım tercihini Senegal’den yana yaptı. Gueye, geçen sezonun ikinci yarısını kiralık olarak Sevilla’da geçirdi.

4 ay futboldan men cezası almıştı

İspanyol ekibi aslında Senegalli yıldızın bonservisini almayı planlıyordu. Ancak FIFA, Gueye’nin 2020’de Marsilya’ya bedelsiz transferinde usulsüzlük tespit etti. O dönemde Le Havre ile sözleşmesi biten başarılı oyuncu, İngiliz ekibi Watford’a imza atmıştı. Gueye, sadece 17 saat sonra karar değiştirerek Marsilya’ya transfer oldu. Bunun üzerine İngiliz kulübü FIFA’ya başvurmuştu. Futbolun dünyadaki patronu, bu transferdeki usulsüzlük nedeniyle Gueye’ye 4 ay futboldan men cezası verdi.

Bu sezon forma giyemedi

24 yaşındaki futbolcu bu nedenle bu sezon şu ana kadar forma giyemedi ancak cezası 7 Aralık’ta sona erecek. FIFA ayrıca Marsilya’nın Watford’a 2.3 milyon Pound (82.3 milyon TL) ödemesine hükmetmişti. Fenerbahçe, bu rakama yakın bir bonservisle Gueye’yi renklerine bağlamaya çalışabilir.

İlgini Çekebilir
Rıza Çalımbay, Burak'ı eleştirdi ama o da aynısını yaptı
Habere Git

Forvete Alman yıldı Timo Werner

Ocak ayının yaklaşmasıyla birlikte transfer dedikoduları artmaya başladı. Hemen her gün birçok yıldızla ve birçok kulüpler ilgili yeni iddialar ortaya atılıyor. Bunlardan biri, Sarı-Lacivertli taraftarları fazlasıyla heyecanlandıracak cinsten: Timo Werner.

27 yaşındaki hücum oyuncusu, bu yaz düzenlenecek olan EURO 2024’te Almanya ile mücadele etmeyi çok istiyor. Ancak yıldız futbolcu, Leipzig’te istediği kadar forma şansı bulamadı. Werner, bu durumdan duyduğu rahatsızlığı kulüple paylaştı, ara transfer döneminde ayrılması için kendisine yeşil ışık yakıldı.

RB Leipzig kiralık olarak gönderebilir

Bu gelişmenin ardından Timo Werner ile ilgili transfer iddiaları tavan yaptı. Avrupa basınında yer alan transfer dedikodularında başarılı hücum oyuncusuyla ilgili haber çıkmaya başladı. Fenerbahçe’nin de Werner için harekete geçebilecek takımlardan biri olduğu kaydedildi. RB Leipzig, Alman hücumcuyu sezon sonuna kadar kiralamaya sıcak bakıyor.

İlgini Çekebilir
Beşiktaş yürekleri ısıttı, 7 ödül aldı!
Habere Git

Bu seçenek, Sarı-Lacivertliler için son derece cazip. Şartlar uygun olursa Fenerbahçe, Werner için satın alma opsiyonuyla kiralama teklifinde bulunabilir.

Werner, hücum hattının her bölgesinde görev yapabiliyor

Sarı-Lacivertliler’in Alman yıldızı kadrosuna katmasının birçok getirisi olabilir. Werner, hücum hattının her bölgesinde görev yapabiliyor. Kanatlarda Tadic ve İrfan Can Kahveci’yle, forvette Dzeko ile rekabete girebilir. Pres konusunda lig standartlarının çok üstünde olan Werner, yüksek fizik gücü ve süratiyle İsmail Kartal’a ofansif anlamda birçok konuda alternatif sunabilecek bir oyuncu.

Bu özelliklerinin dışında EURO 2024 motivasyonuyla kendini gösterme isteği de çok önemli bir artı. Stuttgart altyapısından yetişen yıldız futbolcu, 2016’da 23 milyon Euro’ya Leipzig’in yolunu tutmuştu. 2020’de Chelsea, Liverpool ile girdiği yarışı kazandı ve Werner’i 53 milyon Euro’ya transfer etti.

Ancak İngiliz ekibinde umduğunu bulamayan 27 yaşındaki hücum oyuncusu, 2022’de 20 milyon Euro’ya Leipzig’e geri döndü. Werner, 57 kez giydiği Almanya Milli Takımı formasıyla 24 gol atıp, 6 asist yaptı.

İlgini Çekebilir
Beşiktaş'ta Serdal Adalı - Emre Kocadağ ittifakı! İşte anlaşma detayları
Habere Git
Senin için hazırladığımız haberler