İsmail Kartal: Oyuncularımın yaptığı üniversitede araştırma konusu olur

02.01.2018 - 23:39 | Son Güncellenme: 02.01.2018 - 23:39

İsmail Kartal: Oyuncularımın yaptığı üniversitede araştırma konusu olur

TFF 1.Lig'de ilk yarıyı lider bitiren Ankaragücü teknik direktörü İsmail Kartal, ikinci yarı öncesi önemli açıklamalar yaptı. İsmail Kartal beIn Sports'a verdiği özel röportajda transferi kısıtı olan takımın izleyeceği yolu ve ikinci yarıdaki hedeflerini açıkladı

'İlk dört hafta istediğimiz sonuçları alamadık'

"Yeni kurulan bir takımız. Bir alt ligde şampiyon olup gelmiş bir takım. Bir hedef ortaya koyduk. Her zaman hayallerimizin olduğunu söyledik. Yeni kurulan bir takımız biraz zamana ihtiyacımız vardı. Ben ve ekibim hayallerimizi gerçekleştirebiliriz demiştik. İlk dört hafta istediğimiz sonuçları alamadık."

'Taraftarlara biraz daha sabırlı olmalarını söyledim'

"Ekomonik sıkıntılarımızın olduğu bir dönemdi. 17-18 oyuncu bir araya geldi ancak ligin 6. yada 7.haftasında birbirini tanımaya çalışan oyuncularımız vardı. Zor bir dönemdi."

"Dördüncü hafta bir tepki geldi taraftarlardan. Buradaki karakterli oyunculara güvendiğim için biraz daha sabırlı olmalarını istedim. Taraftarların haklı olarak böyle bir tepkisi oldu. Burası aslında emekçilerin takımı, halkın takımı. Coşkulu, tutkulu, takımına bağlı bir taraftar grubu var."

'Çok karakterli bir oyuncu grubu var'

"Bizde bu taraftarları mutlu etmek için, bu camiayı mutlu etmek için ve camiayı hak ettiği yere getirmek için hep birlikte bu mücadelenin içerisindeyiz. Çok karakterli bir oyuncu grubu var. Saygılı ve samimi bir grup var."

"Daha sonra iyi sonuçlarla birlikte. Oyuncuları ve bizi takdir etmeye başladılar. Onlarda bizi desteklediler. Tüm taraftarların bize verdiği desteklerden dolayı teşekkür ediyoruz ve 2018 yılı her şey gönüllerince olsun dileklerinde bulunuyorum."

'Takımımızda oyuncu derinliği yok'

"İlk yarıyı lider bitirdik. Antalya'da kampa başladık. Ciddi sakat oyuncularımız var. Nduka, Abdülkadir Kayalı, Mehmet Sak üç oyuncumuzda darbeye bağlı sakatlık yaşadı. Takımımızın çok büyük bir derinliği yok."

'Oyuncularımın yaptıkları üniversitede araştırma konusu olur'

"Biz buraya, bu seviyeye bu oyuncular ile geldik. Bu oyuncuların ortaya koyduğu bir irade var. Bu oyuncuların yaptıkları üniversitede araştırma konusu olur. Oyuncuların evet alacağı var. İşi oluruna bırakalım gibi bir düşünceleri olmadı. Zaten böyle bir duruma ben izin vermem. Biz birbirimize söz verdik. Artık biz bir yola çıktık. Bu kadar coşkulu, bu kadar içten destekleyen camia ve taraftara karşı sonuna kadar savaş vereceğiz. Transfer tahtası açılırsa bizde oyuncu takviyesi yapmak isteriz ama bilemiyorum açılır mı? Açılmazsa bizde kendimize A, B, C planları hazırladık"

"Destek gelmesi lazım bu kadar önemli bir camiaya. Öncelik şu an devam eden oyuncularındır. Önce bu oyuncuların hak edişlerini alması lazım ardından takıma takviye yapılması lazım"

Senin için hazırladığımız haberler