Kayserispor - Fenerbahçe 0-4 (MAÇ SONUCU - ÖZET)

Akın Ungan
02.04.2022 - 16:55 | Son Güncellenme: 02.04.2022 - 18:09

Kayserispor ile Fenerbahçe karşılaştı. Zorlu maçı Fenerbahçe, 4-0 kazandı. Konuk ekibin golleri Miha Zajc, Rossi ve İrfan Can ve Arda Güler'den geldi.

Kayserispor - Fenerbahçe 0-4 (MAÇ SONUCU - ÖZET)

AJANSSPOR HABER

Spor Toto Süper Lig'in 31. haftasında Kayserispor ile Fenerbahçe karşı karşıya geldi. Zorlu maçı konuk ekip Fenerbahçe 4-0 önde tamamlarken, kupada elendiği Kayserispor karşısında bu sezonki ilk galibiyetini aldı. Bu sonuçta Sarı-Lacivertliler, maç fazlası ile Konyaspor'un önüne geçerek, ligde 2. sıraya yükseldi.

Gol perdesini Zajc açtı

Kayserispor karşısında maça hızlı başlayan Fenerbahçe, ilk dakikalarda yakaladığı pozisyonlarla baskı kurdu. Sarı-Lacivertliler'in ilk golü maçın 16. dakikasında geldi. Miha Zajc, kazanılan serbest vuruşun ardından boşta kalan topu ağlarla buluşturdu.

3 sezonun toplamına ulaştı

Bu sezon Süper Lig'de en fazla maçın açılış golünü atan Fenerbahçeli oyuncu olan Miha Zajc (4), 2021/22'deki yedinci golünü Kayserispor filelerine gönderdi ve daha önceki üç sezonun toplamında ulaştığı sayıyı yakaladı.

Rossi ile fark 2'ye çıktı

İlk golün ardından oyun bölüm bölüm iki tarafın üstünlüğü ile devam etti. İbre Fenerbahçe'nin tarafında tekrar geçtiğinde fark 2'ye çıktı. Kanarya'nın 2. golü Diego Rossi'den geldi. Mücadelenin 45. dakikasında İrfan Can'ın savunma derinliğine doğru havalandırdığı topu şık kontrol eden Uruguaylı, aynı şıklıkta bir vole ile Lung'u mağlup etti.

Deplasman golcüsü

Fenerbahçe'de bu sezon 31 karşılaşmada görev alan Diego Rossi, 4 kez rakip fileleri havalandırdı. Rossi, tüm gol sevinçlerini deplasman maçlarında yaşadı.

Rossi'nin gol bulduğu maçlar

  • Hatayspor 1-2 Fenerbahçe
  • Trabzonspor 3-1 Fenerbahçe
  • Alanyaspor 2-5 Fenerbahçe
  • Kayserispor 0-4 Fenerbahçe

İkinci yarıda farklılık gelmedi

Kayserispor Teknik Direktörü Hikmet Karaman, karşılaşmanın ikinci yarısına Cardoso-Mustafa Pektemek ve Abdulkadir Parmak-Bertolacci değişiklikleri ile başladı. Fakat bu değişiklikler, skor üretiminde etkili olamadı.

İrfan Can'dan inanılmaz gol!

Maçın 54. dakikasında Fenerbahçe'nin yıldızı İrfan Can Kahveci, inanılmaz bir gole imza attı. Kayserispor ceza sahası dışında topla buluşan İrfan Can, şansını uzaklardan denedi. Lung'u aşan top, Kayserispor fileleri ile buluştu.

Top toplayıcıdan topu alamadı

İrfan Can Kahveci, attığı güzel golü hamile eşine hediye etmek istedi. Kayserisporlu top toplayıcı çocuğun, topu almak isteyen İrfan Can'dan topu kaçırması dikkat çekti.

 

Arda Güler gönderdi, Lung izledi!

Fenerbahçe'de sonradan oyuna dahil olan 17 yaşındaki genç yetenek Arda Güler, 90+3'te şık bir gole imza attı. Sol ayağı ile topu köşeye gönderen Arda, gol sevincinde pası veren Mert Hakan'ı gösterdi.

Fenerbahçe deplasmanda kazanıyor

Fenerbahçe üst üste oynadığı 4 deplasman maçını da kazanmayı başardı.

  • Giresunspor 1-2 Fenerbahçe
  • Kasımpaşa 1-2 Fenerbahçe
  • Alanyaspor 2-5 Fenerbahçe
  • Kayserispor 0-4 Fenerbahçe

Hikmet Karaman'dan 5 maçlık yenilgi serisi

Kayserispor, Ziraat Türkiye Kupası'nda yakaladığı başarıyı ligde gösteremedi. Kupa yolunda Son 16'da Fenerbahçe'yi, çeyrek finalde ise Beşiktaş'ı deviren Hikmet Karaman yönetiminde Kayserispor, ligde son 5 maçta da kaybetti.

  • Kayserispor'un son 5 maçı
  • Trabzonspor 3-2 Kayserispor
  • Kayserispor 1-2 Alanyaspor
  • Kayserispor 2-3 Konyaspor
  • Fatih Karagümrük 3-0 Kayserispor
  • Kayserispor 0-4 Fenerbahçe

Kanarya'dan Şampiyonlar Ligi şarkısı

Fenerbahçe, Kayserispor karşısında aldığı galibiyet ile Konyaspor'un önüne geçti. Puanını 56 yapan Sarı-Lacivertliler, maç fazlası ile Süper Lig'in 2. sırasında yer alırken, Şampiyonlar Ligi yolunda büyük bir adım attı.

Kanarya'nın 1 puan gerisindeki Konyaspor ise yarın Göztepe'yi evinde ağırlayacak. Konya bu maçta kazanırsa, ligdeki konumunu geri alacak. Beraberlik durumunda ise ikili averajın eşit olmasındangenel averaja bakılacak.

Derbi öncesi moral

Fenerbahçe, Kayserispor karşısında aldığı farklı galibiyet ile ikinciliğe yükselirken, 10 Nisan Pazar günü oynayacağı Galatasaray derbisi öncesi moral depoladı. Sarı sınırındaki oyuncularını korumayı başaran Sarı-Lacivertliler, Kadıköy'e tam kadro çıkmayı hedefliyor.

Maçtan dakikalar (İlk yarı)

16. dakikada İrfan Can’ın kullandığı serbest vuruşta ceza sahası arka direğe gelen ortayı Novak içeriye çevirdi. Serdar'ın vuruşunda direk dibindeki Zajc, düzgün bir vuruşla topu ağlarla buluşturdu. 0-1
30. dakikada İrfan Can’ın ara pasında topla buluşan Rossi’nin sert şutunda meşin yuvarlak kaleci Lung’ta kaldı.
37. dakikada Emra Başsan’ın kullandığı frikikte topu kaleci Altay köşede tokatladı. Ardından direğe de çarpan meşin yuvarlak auta gitti.
43. dakikada savunma arkasına atılan pasta Gavranovic, topu Altay’ın üzerinden ağlarla buluşturdu. Gol ofsayt nedeniyle geçerli sayılmadı.
45. dakika sağ kanattan İrfan Can'ın ceza alanına ortası savunmaya çarpıp Rossi'nin önünde kaldı. Bu oyuncunun sağ çaprazdan vuruşu filelere gitti. 0-2

Maçtan dakikalar (İkinci yarı)

55. dakikada topla buluşan İrfan Can’ın düzgün vuruşunda meşin yuvarlak ağlarla buluştu. 0-3
58. dakikada Emrah’ın ortasında topa yükselen Gavranovic’in kafa vuruşunda meşin yuvarlak direğin yanından auta gitti.
90+2. dakikada ceza sahası dışında topla buluşan Arda, düzgün bir vuruşla meşin yuvarlağı filelere gönderdi. 0-4

Senin için hazırladığımız haberler