İsmayilov'un hedefi dünya rekoru

12.06.2015 - 11:09 | Son Güncellenme: 12.06.2015 - 11:09

Gürcistan'ın başkenti Tiflis'te düzenlenen Avrupa Halter Şampiyonası'nda erkekler 69 kiloda Türkiye'ye 3 altın madalya kazandıran Daniyar Ismayilov, dünya şampiyonasında rekor kırmayı amaçlıyor.

Ismayilov,  yaptığı açıklamada, 2005 yılında Türkmenistan'da başladığı haltere, 2 yıl önce geldiği Türkiye'de devam ettiğini belirtti.

Türkmenistan'da birçok kategoride şampiyonluk elde ettiğini kaydeden Ismayilov, ülkesi adına yarıştığı müsabakalarda, Asya Şampiyonluğu'nun yanı sıra dünya ikinciliği ve dünya üçüncülükleri bulunduğunu, 2012 Londra Olimpiyatları'na da katıldığını vurguladı.

 Ismayilov, arkadaşlarının tavsiyesi üzerine Türkiye'ye geldiğini anlatarak, "Burada bayrak için her şeyi yapıyorlar. 'Burada yeter ki iyi sporcu ol, antrenmanlarına yardımcı olunacak, sporla ilgili her şeyini karşılayacaklar, hiçbir sıkıntı olmayacak' dediler. Ben de onun için geldim. Şükürler olsun buradan çok memnunum, hiçbir sıkıntım yok" ifadelerini kullandı.

 Ismayilov, Ankara'da 3 aylık hazırlık kampının ardından, Türkiye adına ilk kez yarıştığı İslami Dayanışma Spor Federasyonu 3. Halter Şampiyonası'nda 3 altın madalya kazanarak, Avrupa Halter Şampiyonası öncesinde moral bulduğunu kaydetti. 

"Dünya rekoru kırmak istiyorum"
Ismayilov, Gürcistan'ın başkenti Tiflis'te düzenlenen Avrupa Halter Şampiyonası'nda, koparmada 156, silkmede 181 kilo kaldırarak toplamda 337 kiloya ulaştığını vurgulayarak, "Dünya şampiyonasında koparmada 167 kilo, silkmede 191 kilo kaldırarak, dünya rekoru kırmak istiyorum. Daha önce gençlerde dünya ikinciliğim var. Avrupa şampiyonasına ise ilk kez katıldım ve şampiyon oldum" şeklinde konuştu.

Tüm çalışmalarının temelini olimpiyatların oluşturduğunu aktaran Ismayilov, dünya şampiyonasındaki kota müsabakalarını başarıyla tamamlayıp, olimpiyatlara hazırlanmak istediğini kaydetti.

Olimpiyat kürsünün en üst basamağında yer almayı hayal ettiğini vurgulayan Ismayilov, şunları söyledi:
"Her şey olimpiyat için. Her sporcu Olimpiyat Oyunları'na gitmek ve orada da derece almak ister. Ben de olimpiyatlarda şampiyon olmayı hedefliyorum. İnsanların bana olan güvenini boşa çıkarmak istemiyorum. Türkiye'ye başarılı olmak için geldim. Burası artık benim ülkem ve bayrağımızı tüm uluslararası turnuvalarda dalgalandırmak istiyorum."

 

Senin için hazırladığımız haberler