Galatasaray, Barcelona'dan Inaki Pena'yı transfer etmek istiyor

Ali Bozkurt
03.10.2022 - 11:38 | Son Güncellenme: 03.10.2022 - 11:48

Geçen sezon Domenec Torrent'in isteği üzerine Galatasaray'a kiralık olarak gelen Barcelona'nın genç kalecisi Inaki Pena için Cimbom, tekrar hamle yaptı. Detaylar...

Galatasaray, Barcelona'dan Inaki Pena'yı transfer etmek istiyor

AJANSSPOR HABER

Geçtiğimiz sezon Galatasaray'da kaleci Fernando Muslera'nın sakatlanması sonrası kadroya transfer hamlesi yapmak isteyen Cimbom, geçen sezonun teknik direktörü Domenec Torrent'in isteği üzerine Barcelona B takımından İnaki Pena, sezon sonuna kadar kiralık olarak takıma katılmıştı. UEFA Avrupa Ligi'nde Barcelona'ya karşı gösterdiği performans sonrası dikkatleri üzerine çeken genç oyuncu için Cimbom tekrar devreye girdi. Detaylar...

Galatasaray devrede

İspanyol gazeteci Matteo Moretto, Katalan ekibiyle sözleşmesi bitecek olan Inaki Pena için Galatasaray'ın devrede olduğunu yazdı. Haberde ayrıca Pena'nın sözleşmesinin 2023'te bitiyor olmasından bahsedildi ve genç kaleci için Barcelona'nın henüz bir görüşme yapmadığı vurgulandı.

Bu sezon forma giyemedi

Barcelona'nın altyapısından yetişen Pena, kariyerinde tek farklı takım olarak Galatasaray'da kiralık olarak forma giydi. Xavi'nin isteği üzerine A takıma alınan genç oyuncu yeni sezonda henüz bir karşılaşmada görev alamadı.

Sözleşmesi sona erecek

30 Haziran 2023'te sözleşmesi sona erecek olan 23 yaşındaki kaleci için Barcelona'nın henüz bir teklifi olmadığı da iddia edildi. 

Xavi: "Inaki Pena ağzımızın tadını kaçırdı"

Barcelona, UEFA Avrupa Ligi'nin son 16 turunda eşleştiği temsilcimiz Galatasaray'ı Camp Nou'da konuk oldu. İki takımın da gol şansı bulamadığı mücadele 0-0'lık beraberlikle sonuçlanmıştı. Rakiplerine karşı 16 maçtır fileleri havalandıran Katalan devi, sarı-kırmızılılar karşısında gol üretemedi ve Xavi İstanbul'da kiralık oynayan öğrencisi Inaki Pena'nın performası hakkında açıklamalarda bulunmuştu. İşte Xavi'nin o yorumları:

"Inaki Pena harika iş çıkardı. Onun adına çok mutluyum. Ancak bu gece biraz ağzımızın tadını kaçırdı. Inaki Pena, Galatasaray'da kiralık olarak forma giyiyor ve sezon sonunda takımda kalıp kalmayacağı belirsiz. Xavi, Pena'nın kulübe geri döneceğini vurgularken "Evet, fikir onun kiralık gitmesi ve geri dönmesiydi. Şu an çok iyi gidiyor. Cesaretinden dolayı mutluyum" dedi.

Senin için hazırladığımız haberler