İspanyol basını duyurdu! Messi ile 5 yıllık anlaşma sağlandı...

İsa Kethüda
14.07.2021 - 15:55 | Son Güncellenme: 14.07.2021 - 16:13

Son dakika transfer haberleri... İspanya Ligi ekiplerinden Barcelona, sözleşmesi sona eren Arjantinli yıldız Lionel Messi ile prensip anlaşmasına vardı.

İspanyol basını duyurdu! Messi ile 5 yıllık anlaşma sağlandı...

DIŞ HABER - AJANSSPOR

İspanya La Liga Santander ekiplerinden FC Barcelona forması giyen ve sözleşmesi sona eren Arjantinli yıldız Lionel Messi, yuvada kalıyor...

5 yıllık yeni sözleşme

Diario Sport sitesinde yer alan habere göre; 34 yaşındaki yıldız oyuncunun, Katalan devi ile prensip anlaşmasına vardığı ve temmuz ayı sonuna doğru 5 yıllık sözleşme imzalayacağı bildirildi. 

Maaş indirimini kabul etti

Haberde, Lionel Messi'nin pandemi yüzünden kulübün mali açıdan sıkıntılı günler geçirdiğini ve bu nedenle yeni sözleşmesinde maaşından yüzde 50 kesintiyi de kabul ettiği belirtildi. 

Inter Miami % PSG

Öte yandan, Major League Soccer (MLS) ekiplerinden Inter Miami ve Fransız devi Paris Saint-Germain, oyuncuyla uzun süredir ilgileniyordu.

Ayrılmak istediğini söylemişti

Bilindiği üzere Arjantinli yıldız, daha önce yönetim ile ters düşmüş, ayrılmak istediğini yönetime iletmiş ve sözleşmesinin fesh edilmesini istemişti. Dönemin Başkanı Josep Maria Bartomeu da Messi'nin ayrılmak istediği yönündeki belgeyi kulübe gönderdiğini doğrulamıştı. 

21 yıldır Barcelona'da

Futbola Arjantin Ligi ekiplerinden Club Atlético Newell's Old Boys'ta başlayan 34 yaşındaki yıldız oyuncu, 2000 yılında Barcelona altyapısına geçiş yaptı ve sırasıyla U16, U19, Barcelona C, B ve 2005 yılında da A takıma kadar yükseldi.

672 gol, 305 asist

Katalan devi ile 778 maça çıkan Lionel Messi 672 gol ve 305 asist kaydetti. 

Milli Takım ile ilk kupa

Ayrıca, Barcelona kariyerinde sayısız kupalar kazanan Arjantinli yıldız Lionel Messi, Milli Takım formasıyla ilk resmi kupasını Arjantin - Brezilya finalinde kazandı. Latin Amerika ekibi, Angel Di Maria'nın attığı golle Brezilya'yı 1-0 mağlup etti ve Copa America şampiyonu oldu. Arjantin formasıyla uluslararası 151 maça çıkan tecrübeli oyuncu, milli takım kariyerinde 76 gol ve 53 asistlik performans gösterdi.

Senin için hazırladığımız haberler