İşportadan olimpiyatlara!

22.12.2015 - 12:28 | Son Güncellenme: 22.12.2015 - 12:28

Van'da işportacılık yaparken boks takımına kazandırılan ve elde ettiği şampiyonluklarla birçok spor kulübünün dikkatini çekmeyi başaran Azad Demirhan, Bursa Büyükşehir Belediyesi takımına transfer oldu. Demirhan, olimpiyat şampiyonu olmayı hedefliyor.

Yaşadığı maddi imkansızlık nedeniyle 2008 yılında semt pazarında işportacılık yaparken "Sporla Tanış Projesi" sayesinde Boks Antrenörü Ayhan Öz tarafından boks takımına kazandırılan Demirhan, kısa sürede büyük başarı elde etti. 

Demirhan, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde kurulan Ferdi Sporlar Merkezinde boks eğitimi alarak, 4 kez Türkiye şampiyonu oldu.

Elde ettiği başarıyla milli takımın da gözde sporcuları arasına giren Demirhan, katıldığı iki Avrupa şampiyonasında ikincilik ve üçüncülük kazandı.

Yeteneği sayesinde kısa sürede önemli spor kulüplerinin dikkatini çeken Demirhan, birçok kulüpten transfer teklifi aldı.

İşportacılık yaparken spor sayesinde hayatı değişen Demirhan, Bursa Büyükşehir Belediyesi boks takımına transfer oldu.

Demirhan, 2016 Rio Olimpiyat Oyunları'na hazırlanıyor.

- "Hedefim olimpiyat şampiyonluğu"

Azad Demirhan, yaptığı açıklamada, Van'dan ayrılacağı için üzgün olduğunu söyledi.

"Artık Van için ringlere çıkmayacağız ancak her zaman gönlümüz Van'da olacak" diyen Demirhan, "Beni bu günlere ulaştıran hocamdan ayrılacağım için çok üzgünüm. Hocamın yanında olsam belki daha iyi olurdu. Bundan sonraki hedefim olimpiyat şampiyonu olmaktır. Bunun için çalışacağım. Hocamın verdiği emeği boşa çıkarmayacağım" ifadesini kullandı.

Antrenör Ayhan Öz de 7 yıl önce spora kazandırılan Demirhan'ın, kazanılması güç başarılar elde ettiğini söyledi.

Daha önce de bazı sporcularının farklı takımlara transfer olduğunu ifade eden Öz, "Burada spora yeterince destek verilmemesi bizi üzüyor. Gençlerimiz sporu tercih ediyorlar ancak destek de gerekiyor" diye konuştu.

Senin için hazırladığımız haberler