İşsizlik maaşı ne kadar ve nasıl alınır?

08.04.2020 - 21:26 | Son Güncellenme: 08.04.2020 - 21:49

İşsizlik maaşları ne zaman yatacak, işten çıkarılanlar nasıl para alacak, ödenek ne kadar oldu, işsizlik maaş şartları, işsizlik maaşı ne kadar, nasıl başvuru yapılır, PTT üzerinden mi başvuru olacak, E-Devlet üzerinden mi başvuru olacak, İŞKUR işsizlik maaşı başvuru nasıl yapılır, Koronavirüs etkisi ile paralar nerede alınacak, hangi bankaya yatacak ve daha fazlası için detaylar haberimizde...

İşsizlik maaşı ne kadar ve nasıl alınır?

Koronavirüs etkisinden  dolayı bazı işverenler işçi çıkarmaya başladı. Ücretsiz izine ayrılanlar da maaşlarını nasıl alacaklarını araştırmaya başladı. Kepenk kapatan iş sahipleri ise nasıl destek para alacaklarını araştırmaya devam ediyor. Peki işsizlik ödeneceği nasıl alınacak, nereden başvuru yapılacak ve nasıl yapılacak, İşte tüm detaylar;

 

İşsizlik Ödeneği Nedir?

İŞKUR üzerinden sigortalı çalışırken işten çıkarılan vatandaşlara belirli bir şartlar karışılığında işsiz kaldıkları dönem için belirli süre ve miktarda yapılan ödemedir.

İşsizlik ödeneğinden kimler yararlanabilir?

Kendi istek ve kusuru dışında işsiz kalmak, hizmet akdinin sona ermesinden önceki son 120 gün hizmet akdine tabi olmak, hizmet akdinin feshinden önceki son üç yıl içinde en az 600 gün süre ile işsizlik sigortası primi ödemiş olmak, hizmet akdinin feshinden sonraki 30 gün içinde en yakın İŞKUR birimine şahsen ya da elektronik ortamda başvurmak şartlarını taşıyan herkes bu ödenek için başvuru yapabilmektedir.

Peki maaş ne kadar?

2020 yılında işsizlik maaşı kapsamında farklı durumlarda 1.168,27 ile 2.336,53 TL ödenmektedir.

 

 

Nasıl başvuru yapabilirim?

Giriş yap bölümüne tıkladıktan sonra varsa şifreniz ile giriş yapınız yoksa E-Devlet seçeneğini tıklayarak E-Devlet üzerinden tıklayınız.Ardından ise önünze direk aşağıda ki gibi bir görsel gelecek.

Başvuruyu tıkladıktan sonra önünüze çıkan  ''

Adres bilgilerini güncelleme yaptıkttan sonra kalan işlemleriniz ise aşağıdaki gibi

   

İşsizlik ödeneği talep dilekçeniz başvurusu tamamlanmıştır. İşsizlik ödeneği başvurunuz Kurumumuz tarafından kontrol edilecek ve işlemleriniz tamamlanınca sistemde kayıtlı olan cep telefonunuza mesaj gelecektir. İşsizlik ödeneğine hak kazanmanız durumunda cep telefonunuza gelen mesajının geldiği ayın son günü ödeneğinizi en yakın PTT şubesinden alabilirsiniz.

Senin için hazırladığımız haberler