İstanbul'da karate şöleni başlıyor

17.03.2015 - 12:40 | Son Güncellenme: 17.03.2015 - 12:40

50. Avrupa Büyükler Karate Şampiyonası, 19-22 Mart tarihlerinde İstanbul'da Sinan Erdem Spor Salonu'nda yapılacak.

Türkiye Karate Federasyonu Başkanı Esat Delihasan, Türkiye Spor Yazarları Derneği'nin Levent'teki Aydın Doğan Eğitim Merkezi'nde düzenlenen basın toplantısında, hedeflerinin genel klasmanda birincilik olduğunu söyledi. 

Son yıllarda karatenin ivme kazandığını vurgulayan Delihasan, "Yıllardır bu başarıyı belli standartlarda tutmayı başarıyoruz. Türkiye'de 2000 yılında Avrupa Şampiyonası yapılmıştı. 15 yıl sonra 50'ncisini yapmak bize nasip oldu. Ümit ediyorum ülkemizi en iyi şekilde temsil edip, başarılı oluruz" diye konuştu.

Esat Delihasan, şampiyonanın 1. Avrupa Oyunları'nın kota müsabakası olduğunu vurgulayarak, "Avrupa Şampiyonası'nda kategorilerinde ilk 6'ya giren sporcular, haziran ayında Azerbaycan'daki 1. Avrupa Oyunları'na katılacak. Ne kadar çok kota alırsak Avrupa Oyunları'nda o kadar çok madalya şansımız olur. Avrupa Şampiyonası'nda tüm kategorilerde madalya bekliyoruz" ifadelerini kullandı. 

47 ülkeden 495 sporcu
Şampiyona direktörü Levent Aydemir, organizasyona 47 ülkeden 495 sporcunun kayıt yaptırdığını, yarın akşama kadar katılımın 50 ülkeden 550 sporcuya ulaşmasını beklediklerini kaydetti. 

Kadın Milli Takımı Teknik Direktörü İbrahim Ercin de sporcularından final oynayıp, altın madalya almalarını beklediklerini dile getirdi. 

Erkek Milli Takımı Teknik Direktörü Murat Delihasan ise şampiyonanın favorisi durumunda bulunduklarını, Avrupa'nın zirvesine aday olduklarını söyledi. 

Sporcular iddialı
Dünya ve Avrupa şampiyonu milli sporcu Serap Özçelik, şampiyonaya iyi hazırlandıklarını belirterek, "O günün atmosferi çok önemli. Gününde olursan, performansını maça yansıtırsan final oynayabilirsin. İnşallah seyirci avantajımızı lehimize kullanırız hem takım hem ferdi olarak kürsünün zirvesinde oluruz" dedi.

Dünya ve Avrupa şampiyonu sporcu Enes Erkan ise Türkiye'de karate sporunun çok iyi yerde olduğunu bu organizasyonda bir kez daha göstermek istediklerini kaydederek, "Organizasyonu şampiyon olarak tamamlayacağımızı düşünüyorum. İnşallah 12'de 12 yaparız ve bayrağımızı göndere çektirip, İstiklal Marşı'mızı söyletiriz" ifadelerini kullandı. 

Salona giriş ücretsiz
Sinan Erdem Spor Salonu'nda düzenlenecek organizasyonu, sporseverler ücretsiz olarak tribünden takip edebilecek.

50. Avrupa Büyükler Karate Şampiyonası, 19 Mart Perşembe günü bireysel kata ve kumite mücadeleleriyle başlayacak. Organizasyonda 20 Mart Cuma günü takım elemeleri, 21 Mart Cumartesi günü bireysel finaller ve 22 Mart Pazar günü ise takım finalleri yapılacak. 

Milli takımlar
Türkiye, şampiyonada şu sporcularla mücadele edecek:

Kadınlar:

Ferdi Kata: Dilara Bozan

Takım Kata: Dilara Bozan, Rabia Küsmüş, Gizem Şahin

Ferdi Kumite: 50 kilo Serap Özçelik, 55 kilo Tuba Yakan, 61 kilo Merve Çoban, 68 kilo Şeyda Burucu, artı 68 kilo Meltem Hocaoğlu

Takım Kumite: Serap Özçelik, Tuba Yakan, Merve Çoban, Merve Baltay 

Erkekler:

Ferdi Kata: Mehmet Yakan

Takım Kata: Orçun Duman, Arslan Çalışkan, Ali Sofuoğlu

Ferdi Kumite: 60 kilo Aykut Kaya, 67 kilo Burak Uygur, 75 kilo Erman Eltemur, 84 kilo Uğur Aktaş, artı 84 kilo Enes Erkan

Takım Kumite: Enes Erkan, Gökhan Gündüz, Yaser Şahintekni, Serkan Yağcı, Emre İpek, Rıdvan Kaptan, Ziya Yaşar.

Senin için hazırladığımız haberler