İstanbul'daki dev finali izleyecek taraftar sayısı açıklandı!

05.05.2021 - 15:06 | Son Güncellenme: 05.05.2021 - 15:37

İstanbul'da oynanacak olan Şampiyonlar Ligi finali seyircili oynanacak. UEFA, Devler Ligi finalini izleyecek kişi sayısını açıkladı. İşte detaylar...

İstanbul'daki dev finali izleyecek taraftar sayısı açıklandı!

AJANSSPOR-HABER

Şampiyonlar Ligi bu yıl İstanbul'da oynanacak. UEFA, 29 Mayıs günü oynanacak Şampiyonlar Ligi finali için Atatürk Olimpiyat Stadyumu'na 25 bin kişinin alınmasını kararlaştırdı. Detaylar haberde...

Finalist takım taraftarları ne kadar olacak?

4000'er finalist takım taraftarı da tribünde yerini alabilecek. Manchester City, Paris Saint Germain'i eleyerek finale çıkan ilk takım olmuştu. 

Şampiyonlar Ligi finalindeki takımlar

Manchester City'nin finaldeki rakibi, bugün (5 Mayıs) TSİ 22.00'de Chelsea ile Real Madrid arasında yapılacak yarı final rövanş maçının ardından belli olacak.

Devler Ligi finali Türkiye'den alınacak iddiası 

Geride bıraktığımız günlerde, Şampiyonlar Ligi finalinin İstanbul'dan alınacağı iddiası gündeme gelmişti. TFF Başkan Vekili Servet Yardımcı, söz konusu iddianın gerçeği yansıtmadığını ifade etmişti.

Yardımcı, "Final daha önce planlandığı gibi İstanbul'da yapılacak. Organizasyonu en sağlıklı ve güvenli şekilde gerçekleştireceğiz. UEFA ile sürekli temas halindeyiz. Hazırlıklarımızı tamamladık. Şampiyonlar Ligi finalinin İngiltere’ye alınması gibi durum söz konusu değil. Yurt dışında bu yönde çıkan haberler doğru değil" ifadelerini kullanmıştı. 

Nihat Özdemir ne demişti? 

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Nihat Özdemir, daha önce beIN Sports'a yaptığı açıklamada Şampiyonlar Ligi finalinin seyircili oynanmasını arzu ettiklerini ve bu konuda UEFA ile görüştüklerini de dile getirmişti. Özdemir, "Final maçı seyircili oynanacakmış gibi hazırlık yapıyoruz" demişti. 

2005 yılında da Olimpiyat Stadı'nda oynandı

Atatürk Olimpiyat Stadı, tarihindeki ikinci Şampiyonlar Ligi finaline geçen sezon ev sahipliği yapacaktı. Ancak UEFA koronavirüs salgını nedeniyle tüm karşılaşmaları çeyrek finalden itibaren Lizbon'da oynatmıştı. İstanbul’un yine aynı statla ev sahipliği yaptığı ilk Şampiyonlar Ligi finali ise 2005 yılında oynanmış ve turnuvanın en unutulmaz karşılaşmasına sahne olmuştu. Liverpool 3-0’dan tarihi bir geri dönüşle Milan’ı devirerek kupayı kaldırmayı başarmıştı.

2005 YILINDAKİ FİNALDE NELER OLMUŞTU? EMRAH KARALİNÇ'İN KALEMİNDEN OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ...

Senin için hazırladığımız haberler