İşte Ali Koç'un büyük hayali!

27.03.2019 - 08:20 | Son Güncellenme: 27.03.2019 - 11:20

İşte Ali Koç'un büyük hayali!

Fenerbahçe'de geçtiğimiz sezon sonunda başkanlık görevini devralan Ali Koç, büyük mali sorunlarla mücadele ediyor. Yönetimin şu anda 32 bin olan kongre üye sayısını 70-80 bine yükseltmeyi hedeflediği, Başkan Ali Koç'un toplamda 400 milyon TL gelir yaratması beklenen proje için “Hayallerimden biri” dediği öğrenildi.

Skor'un haberine göre Nisan’ın ilk haftasında yardım kampanyası başlatacak Fenerbahçe'de yönetimin bir sonraki projesi ise üye sayısını arttırmak.

Başkan Ali Koç'un hedefi 70-80 bin kongre üyesine ulaşmak. 

Koç, Avrupa'nın önemli kulüplerinin yapılarını ve işleyişlerini kulüp profesyonellerine inceletti.

Sarı-lacivertlilerde şu anda 32 bin kongre üyesi var. 

Yönetim, her yıl kongre üye sayısını 10 binin üzerinde arttırarak 3 yılın sonunda 70 bin kongre üyesine yaklaşmayı planlıyor.

Temsilciler de kulübe kongre üyeleri için çalışmalar yapacak. 

Sarı lacivertli yönetim, böylece sadece kongre üyeliğinden kulübe önemli bir maddi girdi sağlayacak.

38 bin yeni kongre üyesi kulübe 380 milyon TL'lik gelir kazandıracak. 

Yönetim, önümüzdeki aylarda üye olmanın önündeki mali zorlukları giderecek.

“Hayallerimden biri” diyen Başkan Ali Koç, “Üye sayısı büyüdükçe daha demokratik bir Fenerbahçe olacak” dedi.

 

"Ali Koç'un emekleri boşa gitmeyecek"

Fenerbahçe'de 1957'den 1965'e kadar basketbol oynayan ve daha sonra Koç Holding'de 35 yıl üst düzey yöneticilik yapan Tuğrul Kutadgobilik, çocukluğundan bu yana tanıdığı Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Koç'u övdü.

Fenerbahçe Basketbol Takımı'nda önemli başarılara imza atan, 1967 yılında girdiği Koç Holding'de önemli görevler üstlenen Tuğrul Kutadgobilik, anılarını, spora yaptığı katkıları ve çok yakından tanıdığı Ali Koç'u AA muhabirine anlattı.

Çocukluğunda basketbol takımına girdiği Fenerbahçe Kulübüne 31 Ekim 1957'de üye olan ve 62 yılı geride bırakan 78 yaşındaki Kudatgobilik, sözlerine "Ali Koç'un çocukluğunu biliyorum." diye başladı.

Koç ailesinde 3 nesli de yakından tanıma fırsatı bulduğunu dile getiren Kutadgobilik, "Ali ve Mustafa'yı Fenerbahçeli yapan Kamer Kaya'yı da çok iyi tanırım. Rahmi Bey çok meşgul bir iş adamıydı. Kamer de onun yardımcısı olarak ailede, çocuklarla hafta sonu ilgilenirdi. Kamer de Mustafa'yla Ali'yi alıp hafta sonları maça götürürdü. Fenerbahçe öyle bir camiadır ki bir kere o sevgiyi hissettikten sonra kalbinden çıkaramazsın. Gerek Mustafa gerekse Ali'de büyük bir Fenerbahçe sevgisi vardır. Ali Koç, çok zor bir devrede başkan adayı oldu ve çok büyük bir ilgiyle başkanlığa seçildi. Bu sezon geçicidir." diye konuştu.

Ali Koç'un çok zor bir göreve soyunduğunu ancak problemin kaynağını iyi bildiğini aktaran Kutadgobilik, "Devamlı borçla dönen bir şirket olmaz. Dolayısıyla teşhisleri doğru Ali'nin. Ali Koç'un başkanlığında Fenerbahçe, birkaç yıl sonra bu borç meselelerini konuşmayan bir kulüp haline gelecek. Bugün, Fenerbahçe'nin gelirleri ancak borçların faizlerine yetiyor. Fenerbahçe, çok iyi planlarla bu kısır döngüden çıkacak. Taraftarının da katkısıyla yeni bir proje çıkacak. Bu mesele kısa zamanda Ali Koç'la çözülür." ifadelerini kullandı.

"Koç ailesinin fıtratında spor var"

Tuğrul Kutadgobilik, uzun yıllar birlikte çalıştığı Koç ailesinin spora verdiği öneme vurgu yaparak, şunları kaydetti:

"Koç ailesinin fıtratında sporla uğraşmak var. Vehbi Bey'den sonra görevi devralan Rahmi Bey, müthiş bir Beşiktaşlıdır. Beşiktaş Kulübüne başkan olmadı ama çok büyük katkıları oldu. Acı bir şekilde kaybettiğimiz büyük oğlu rahmetli Mustafa Koç, Fenerbahçe'de 1907 Fenerbahçeliler Derneğini kurdu. Son olarak Ali Koç. Çocukluğundan beri Fenerbahçe'ye bağlı olan birinin büyük bir sorumluluk almasını takdirle karşılıyorum. Fenerbahçe camiası da Ali Koç'u büyük bir takdirle karşıladı. Böyle büyük bir spor kulübü borçla yönetilmemeli ve para derdi olmamalı. Ali Koç, bunu tespit etti ve bugün Fenerbahçe'nin borçlarını ödemeyi birinci plana aldı. İşin temeline indi. Ali Koç'un bu davranışının diğer bütün kulüplere de örnek olmasını diliyorum. Zaten örnek de oldu."

Ali Koç'un çok büyük bir Fenerbahçe sevgisine sahip olduğunu anlatan Kutadgobilik, "Bir seferinde eve geldi, eli sarılı, 'Ne yaptın?' dedim. Gol kaçırınca öndeki sıraya vurmuş ve eli kırılmış. Ali Koç, Fenerbahçe'yi gönülden yaşayan biri. Bu çok mühim. Ali Koç, hakiki bir Fenerbahçeli. Evet, ben de Fenerbahçeliyim ama Ali'nin Fenerbahçeliliği bir başka. Onun manevi gücü bizden çok daha ileride. Bunu da Fenerbahçe taraftarı anlıyor. Ali Koç'un bu emekleri boşa gitmeyecek ve Fenerbahçe'nin uzun vadeli yolu iyi olacaktır." şeklinde konuştu.

Kulübe milyonlarca Euro akacak!

 
Senin için hazırladığımız haberler