İşte Ali Koç'un 'Parayı konuşuyoruz' dediği hocalar

05.02.2022 - 18:36 | Son Güncellenme: 05.02.2022 - 19:21

Fenerbahçe yeni sezonun teknik direktörü için geri sayıma geçti. Başkanı Ali Koç, görüştükleri 3 hocadan ikisiyle maddi konuları görüştüklerini söyledi. İşte o hocalar...

İşte Ali Koç'un 'Parayı konuşuyoruz' dediği hocalar

Aygün ÖZİPEK - AJANSSPOR ÖZEL

Bu sezon lider Trabzonspor'un gerisinde kalarak şamipyonluk yarışında geride kalan Fenerbahçe'de yeni sezon hazırlıkları tüm hızıyla sürüyor.

Başkan Ali Koç, 3 teknik direktörü açıkladı

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, Divan Kurulu'nda yaptığı konuşmada yeni sezon için 3 teknik direktör adaylarının bulunduğunu ve bu isimlerin sezon ortasında takım çalıştırmaya sıcak bakmadığını söyledi.

"2 hocayla parasal konuşma aşamasına geldik"

Ali Koç şöyle konuştu: "Hoca ayrıldıktan sonra önceliğimiz minimum homurdanma getirecek, çoğunluğun kabul edeceği bir ismi devre arasına yetiştirmekti. Konuştuğumuz isimler, çoğunluğu tatmin edecek isimlerdi. Sezon ortasında çalışmaya sıcak bakmadıkları için hibrit bir sistem konuştuk. Belirlediğimiz 3 hocayla müzakereler devam etmektedir. 2'siyle parasal konuşmalar aşamasına gelinmiştir. Hemen para konuşmuyorlar. Vizyon, konsept, plan, maçlar inceleniyor, seyrediliyor."

Koç, acele etmediklerini söyledi

Fenerbahçe Başkanı Koç, teknik direktör konusunda acele etmeden sağlıklı bir karar vermek istediklerini vurguladı. Koç'un konuşmasında  isimler konusunda da ipucular vardı.

Löw için ipucuyu verdi

Ali Koç, konuşmasında "İsmail Kartal bütün senaryoları bilerek bize geldi. Hatta teknik direktör senaryolarından birinde onun da görevi olabilir" diyerek eski Almanya Milli Takım Teknik Direktörü Joachim Löw'ü isim vermeden doğruladı. İsmail Kartal, Löw ile yakınlığıyla biliniyor. Sarı lacivertli yönetim, Joachim Löw gelirse yanında Türkiye ligini bilen İsmail Kartal'ın da bulunmasını istiyor.

Jorge Jesus adaylardan biri

Benfica’dan ayrılan ve oynattığı hücum futbolu ile bilinen Portekizli Teknik Direktör Jorge Jesus da Fenerbahçe'nin listesinde yer alıyor. Fenerbahçe’yi Avrupa Ligi yarı finalinde elemeyi başaran Benfica’nın o dönemki teknik direktörü de olan Jorge Jesus şimdi sarı lacivertli kulüple temasta. Jesus'un Fenerbahçe'den de yıllık 4 milyon Euro istediği iddia ediliyor.

Yardımcısı Joao Goncalves 'teklifleri inceliyoruz' demişti

Jorge Jesus’un asistanı Joao Goncalves, geçtiğimiz günlerde Ajansspor’a yaptığı açıklamada şunları söylemişti: "Önemli olan Jorge Jesun’un vereceği karar. Jorge Jesus kendisine yapılan transfer teklifleri ile ilgili olarak tüm kulüplerle konuştuğunu biliyorum. Kulüplerden gelen tekliflerin şartlarını değerlendiriyor. Buna göre karar verecek.”

Üçüncü isim Roger Schmidt

Fenerbahçe'nin listesinde bulunan üçüncü isim ise Roger Schmidt. Alman teknik direktör, geçtiğimiz hafta içinde yaptığı açıklamada sezon sonunda PSV Eindhoven'dan ayrılacağını açıkladı. Fenerbahçe'nin Joachim Löw ve Jorge Jesus'tan istediği sonucu alamazsa Schmidt'e yöneleceği belirtiliyor.

Senin için hazırladığımız haberler