Trabzonspor'un stoper hedefi Brezilyalı Willyan Rocha

14.12.2023 - 10:21 | Son Güncellenme: 14.12.2023 - 10:40

Ligde bu sezonki hedefini kupa şampiyonluğu ve ligde ilk 3 arasına girmek olarak belirleyen Trabzonspor'un devre arasında savunmaya takviye yapacak. İşte detaylar...

Trabzonspor'un stoper hedefi Brezilyalı Willyan Rocha

Alınan kötü sonuçların ardından Hırvat teknik direktör Nenad Bjelica ile yollarını ayırdıktan sonra takımı Abdullah Avcı'ya emanet eden Trabzonspor'da, Türkiye Kupası'nı kazanma ve ligi 3. sırada bitirme hedefinin yanı sıra gelecek sezonun yapılanmasına başlama adına devre arasında bazı futbolcular ile yollar ayrılırken takıma önemli takviyeler de yapılacak.  

Benkovic ve Fernandez ile yollar ayrılacak

Bordo mavililerin devre arasında yapacağı transfer planlamasında en önemli yeri ise savunmaya yapılacak takviye tutuyor. Bjelica döneminde sezon başında Udinese'den kiralık olarak transfer edilen Filip Benkovic ile Real Vallodolid'den bedelsiz olarak kadroya katılan Joaquin Fernandez ile yollarını ayırmayı planlayan Karadeniz ekibinin hedefindeki stoper de belli oldu.   

Uygun maliyetli lider stoper

Fanatik'te yer alan habere göre; her iki savunmacının devre arasında gönderilmesi durumunda defans hattına lider özellikli bir stoper alınacak. İzleme komitesiyle sürekli fikir alışverişinde bulunan Abdullah Avcı, kafasındaki oyuncu profiline uygun detaylı bir liste istedi. Hali hazırda teknik ekibin de takip ettiği oyuncular bulunurken, ortak bir yol haritası çıkartılacak. Elbette burada maliyet faktörü de oldukça önemli.

Hedef Willyan Rocha

Sezon başından beri pek çok stoperi izleyen Trabzonspor’un scout ekibinin radarındaki oyunculardan birinin Wilyan Rocha olduğu öğrenildi. CSKA Moskova forması giyen 28 yaşındaki Brezilyalı oyuncu, 1.91 boyunda. Kulübüyle 1.5 yıl daha kontratı bulunan Rocha için Ocak ayında girişim olabilir.

22 maçta forma giydi

Güncel piyasa değeri 7 milyon euro olan Brezilyalı stoper bu sezon CSKA formasıyla 22 maçta forma giydi ve 1 asist yaptı.  Ön libero bölgesinde de forma giyebilen sambacı sağ ayağını kullanıyor. 

3-4 hedef belirlenecek

Geniş bir transfer listesi üzerinden ilerleyecek olan Bordo Mavililer’in, stoperde 3-4 farklı hedef belirleyeceği belirtildi.

Senin için hazırladığımız haberler