Galatasaray'da Seçimi İptal Ettiren Fırat Devilioğlu Kimdir?

İsa Kethüda
19.04.2022 - 13:27 | Son Güncellenme: 05.05.2022 - 01:25

Son dakika haberleri. Galatasaray'da Fırat Devilioğlu'nun açtığı dava sonrası mahkeme tedbir kararı verdi. Peki seçimi iptal ettiren Fırat Devilioğlu kimdir?

Galatasaray'da Seçimi İptal Ettiren Fırat Devilioğlu Kimdir?

AJANSSPOR-HABER

Galatasaray'da 7604 numaralı sicil genel kurul üyesi olan Fatih Develioğlu'nun genel kurulun iptaline ilişkin açtığı dava sonrası mahkeme ihtiyati tedbir kararı verdi. Bu karar sonrası 30 Nisan'da başkanlık seçimi yapılamayacak. 

Mahkeme tedbir kararı verdi, seçim iptal

İstanbul Valiliği ve eski sicil kurulu başkanı Selçuk Erdoğmuş'un genel kurulla ilgili açtığı davaların ardından genel kurul üyesi Fırat Devilioğlu 10'uncu Asliye Hukuk Mahkemesi'ne genel kurulun iptali ve 30 Nisan'da yapılacak seçim için ihtiyati tedbir kararı verilmesi talebiyle dava açtı.

Fırat Develioğlu'nun açtığı davada mahkeme ihtiyati tedbir kararı verdi. Buna göre sarı-kırmızılı kulübün 30 Nisan'da yapılması plananlanan seçimli olağanüstü genel kurulu gerçekleştirilemeyecek. 

Burak Elmas'ın istifa etmesi gerekiyor

Seçimin yapılabilmesi için mevcut başkan Burak Elmas'ın görevinden istifa etmesi ve istifadan sonra 45 gün içinde seçim yapılması gerekiyor. Elmas istifa kararı almaz ise görevine devam edecek.


Bu arada Burak Elmas, kararı incelemek için yöneticilerle toplantı kararı aldı. 

İlk dava İstanbul Valiliği'nden

İstanbul Valiliği 26 Mart’taki Genel Kurul’u inceleyen Dernekler Masası’nın hazırladığı rapor üzerine Galatasaray Kulübü aleyhine İstanbul 8. Asliye Hukuk Mahkemesi’nde dava açmıştı. İstanbul valiliğinin açtığı dava devam ederken tedbir kararı reddedilmişti.


İkinci dava Selçuk Erdoğmuş'tan

Sonrasında eski sicil kurulu başkanı Selçuk Erdoğmuş, İstanbul 9. Asliye Hukuk Mahkemesi’nde açtığı davada, Genel Kurul’da tüzük ve mevzuata aykırı davranışlar yaşandığından hareketle; toplantıda alınan tüm kararların iptalini ve bu yönde ihtiyati tedbir kararı verilmesini talep etti.

Peki Fırat Develioğlu kimdir?

Sözcü'de yer alan habere göre; Fırat Develioğlu, Adnan Oktar'ın bir dönem yanında yer almış ve örgütün tehdit-şantaj işlerini yapmıştır. Geçtiğimiz günlerde Adnan Oktar'a ve örgütüne operasyon düzenlenmiş çok sayıda kişi gözaltına alınmıştı. Bu operasyon nedeniyle örgütle artık bağlantısı olmayan Fırat Develioğlu'nun hayatı da merak edilmeye başlandı. İşte Fırat Develioğlu hakkında merak edilenler...

Fırat Develioğlu, Adnan Oktar’ın örgütüne 1986 yılında dahil oldu. İşletme Yüksek Mühendisi olan Fırat Develioğlu, 2000 yılında Adnan Oktar ile ilgili polise verdiği ifadesiyle gündeme gelmişti. Fırat Develioğlu, Adnan Oktar’ın en çok güvendiği isimlerdendi.  Bir dönem Adnan Oktar ile birlikte cezaevinde yattı. Develioğlu artık Adnan Oktar örgütü ile bir bağının kalmadığı söylüyor. Galatasaray Başkanlığı için adaylığını açıklayan Fırat Develioğlu Galatasaray Lisesi mezunu ve Amcası Prof.Dr. Murat Develioğlu şu an Galatasaray Lisesi Müdürü..
 

Senin için hazırladığımız haberler