İşte Konyaspor'un 'Çilek' Transferi | Diogo Costa Pinto, Antonio Martinez Lopez...

06.06.2022 - 11:44 | Son Güncellenme: 06.06.2022 - 12:05

Türkiye'yi Avrupa Konferans Ligi'nde temsil edecek Konyaspor, Porto'dan Antonio Martinez Lopez ve Estrela'dan Diogo Costa Pinto için imza aşamasına geldi.

İşte Konyaspor'un 'Çilek' Transferi | Diogo Costa Pinto, Antonio Martinez Lopez...

Nazım TÜRKNAS - Volkan YILMAZ / AJANSSPOR

Türkiye'ye Avrupa'da temsil edecek 5 kulüpten biri olan Konyaspor, gelecek sezon için hazırlıklarını sürdürüyor. Bu konuda Konyaspor Başkanı Fatih Özgökçen'in dile getirdiği 'çilek transfer' konusunda önemli adımlar atıldı.

Çilek transferler Portekiz'den

Uzun yıllardır Balkan ülkelerinden oyuncuları tercih ve bu konuda çok başarılı olan Konyaspor, dümeni Portekiz’e kırdı. Estrela'dan orta saha oyuncusu 22 yaşındaki Diogo Costa Pinto ve Porto takımından 24 yaşındaki forvet Antonio Martinez Lopez ile görüşmeler bitme aşamasına geldi.

Antonio Martinez Lopez'in performansı

24 yaşındaki İspanyol futbolcu Antonio Martinez Lopez, bu sezon Porto formasıyla 6'sı Şampiyonlar Ligi, 4'ü ise Avrupa Ligi olmak üzere toplam 37 maça çıktı. Bu karşılaşmalarda 7 kez gol sevinci yaşayan Lopez, takımına asist katkısı yapamadı. Oyuncu İspanya U19 Milli takımı'nda da forma giymişti.

Diogo Costa Pinto'nun performansı

Merkez orta saha ve 10 numara mevkilerinde forma giyen 22 yaşındaki Diogo Costa Pinto geçen sezonu Portekiz 2 . lig ekibi Estrela'da geçirdi. Toplam 34 karşılaşmaya çıkan Portekizli oyuncu takımına 14 golle katkı sağladı. Pinto, hiç asist yapamadı.

Başkan 'çilek transfer' demişti

Konyaspor Kulüp Başkanı Fatih Özgökçen, geçen hafta yaptığı açıklamada Sivasspor’un sağ beki Ahmet Oğuz ile anlaşma imzaladıklarını açıklarken 'çilek transfer' söylemini dile getirmişti. 

İlgini Çekebilir
Çebi'den, Koç'a yılın transfer çalımı! Anlaşma sağlandı
Habere Git

Özgökçen, "Taraftarımızın beklediği tabiri caizse ‘çilek transfer’ dedikleri transferler varmış. İnşallah onlar da kısa sürede gerçekleşecek. Çok da fazla geciktirmeyeceğiz çünkü 21 Temmuz itibarıyla Konferans Ligi’nin ilk eleme maçı var. 18 Haziran’da takımımız toplanacak. Bu tarihten önce bizim başlamamız lazım" demişti.

Senin için hazırladığımız haberler