İşte Mersin İdmanyurdu'na gereken para!

27.06.2016 - 19:53 | Son Güncellenme: 27.06.2016 - 19:53

Mersin İdman Yurdu'nun transfer yapması ve futbolculara lisans çıkarması için gereken rakam netlik kazandı.

HABER: Volkan TOSLAK / MERSİN / ÖZEL HABER

Mersin İdman Yurdu Spor Kulübü, 17 Mayıs 2016 tarihinde yaptığı resmi açıklamada açıklamada transfere engel borcun 11 Milyon 725 Bin TL olarak açıkladı. Ancak Türkiye Futbol Federasyonunda bu rakamın 6 Milyon 800 Bin TL olduğu kaydedildi. 

"VERGİ VE SSK BORÇLARI"

Türkiye Futbol Federasyonuna lisansa engel borç olan 6 Milyon 800 Bin TL'nin yatırılması ile yasak kalkacak. Ancak 2 Milyon 500 Bin TL Vergi borcu ile 700 Bin TL SSK borcunun da yapılandırılması veya teminat mektubu verilerek halledilmesi gerekiyor. TFF'nin Kulübün transfer tahtasını açtıktan sonra borcu yoktur yazısı istediği kaydedildi. 

"TEMİNAT MEKTUBU VERECEK KİMSE YOK"

Mersin İdman Yurdu Spor Kulübü, bu sorunu herhangi bir bankadan teminat mektubu alarak çözebilecek. Ancak kulübün borçlu olduğu düşünülürse, yönetimde bulunan herhangi bir iş adamının teminat maktubunu vermesi bile bu sorunun çözülmesini sağlayacak.

"GELİR ARTTI"

Mersin İdman Yurdu Spor Kulübü, bankaya olan borcunu da önümüzdeki yıl gelecek olan naklen gelir parası ile kapatacak. Böylelikle kulübün Anadolu Banka olan borcu sona erecek. TFF'nin paraşüt parası olarak verdiği 4 Milyon TL'ninde direkt lisansa engel borca yönlendirilmesi için yasal engel bulunmadığı kaydedildi. Böyle bir durumda kulübün TFF'ye başvurarak bu sorunu çözebileceği belirtiliyor. Kulübün bu konuyla ilgili bir çalışma yapıp yapmadığı da bilinmiyor.   

"UÇK'DA DOSYALAR VAR"

Mersin İdman Yurdu futbolcuları tarafından paraları ödenmediği gerekçesi ile dava açan futbolcuların ise dosyası Uyuşmazlık Çözüm Kurulu (UÇK) 'da bulunuyor. Transferin açılması halinde o futbolcuların dosyalarının netleşmesi halinde kulübün devre arasına kadar para ödemeyeceği kaydedildi.  

"RAKAM ŞİŞİRİLDİ"

Mersin İdman Yurdu Spor Kulübü tarafından yapılan resmi açıklamada rakamın şişirildiği, ilerleyen zamanlarda sıkıntı yaşanmaması için böyle bir açıklama yapıldığı da ortaya çıktı. Kamuoyunda lisansa engel borç 15 Milyon TL'ye kadar çıkarılarak yanlış bilgi verilmesi tepkilere neden oldu. 

Senin için hazırladığımız haberler